Старих маршруток не буде. Влітку

Юлія КУХАР, «Ратуша»

|

Вантажні мікроавтобуси, які курсують Львовом та областю як маршрутки, з 1 липня зникнуть з доріг. З інших збиратимуть більше податку.

Відповідне розпорядження підписали керівники міської та обласної організацій, повідомив на вчорашній прес-конференції заступник голови ЛОДА Тарас Федак. У такий спосіб чиновники намагаються зробити рух транспорту більш комфортним і безпечним. Значна кількість дорожньо-транспортних пригод із важкими наслідками, у які потрапляють маршрутні таксі, спричинені не лише непрофесійністю водіїв, але й несправністю транспорту. При аварії центр ваги колишньої вантажівки зорієнтований не так, як у пасажирському автобусі, через що виникає більша ймовірність травмування пасажирів. Тому одним з пріоритетів розвитку пасажирських перевезень має стати переорієнтація виключно на спеціалізований транспорт.

Проте нашу владу не менше цікавить економічний бік ринку пасажироперевезень. В обласній адміністрації вважають, що з власників маршруток можна збирати більше податку. Чиновники підрахували, що містом курсують близько тисячі мікроавтобусів, кожен із яких збирає щонайменше 300 — 350 гривень у день. Отже, впродовж одного місяця у місті обертається приблизно 40 мільйонів гривень, а як місячний податок збирають 1 мільйон. „Одні перевізники працюють на єдиному податку, інші — на загальних засадах. Це страшенна диспропорція”, – зауважив Тарас Федак. Чиновник зазначив, що більш лояльну податкову політику до власників маршрутів застосовували для того, аби підтримати галузь на початкових стадіях її розвитку. Сьогодні ринок пасажироперевезень успішно розвивається і не потребує штучної підтримки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *