Депутат Теодор Дяків: „Нові призначення — незаконні!”

Віктор ЧАРНОМСЬКИЙ, «Ратуша»

|

— Пане Теодоре, у міськраді з приходом нового мера під егідою перетворення управління на департаменти відбулася значна зміна кадрового складу. Ви вважаєте, що це відповідає букві закону?

— 19 січня на засіданні сесії міськради мерові та прокурору міста я подав запит про законність делегування повноважень міськвиконкому, які, згідно із законом (ст. 26) про місцеве самоврядування, належать виключно до компетенції міськради, оскільки вважаю, що порушена низка норм чинного законодавства. Це стосується саме тієї частини положень, яка встановлює порядок формування департаментів, відділів та управлінь.

Ось яка ситуація складається після приходу кожного наступного мера: Куйбіда досягає влади з командою відданих йому людей і перетворює існуючі до нього відділи та управління на департаменти, де під час пертурбації ставить осіб на посади за власним уподобанням.

Далі Л. Буняк крутить це колесо в інший бік: із департаментів створює відділи, створюючи місця для призначення на посади тепер уже потрібних особисто йому осіб.

Нині ми маємо на чолі міськради п. Садового, і знову кадрова чехарда повторюється! Професіонали та спеціалісти, які не мали зауважень щодо їхньої роботи або інших дисциплінарних стягнень, опиняються в результаті цих маніпуляцій мера та його оточення на вулиці, без роботи. Це прикро і незаконно.

Аби ці відділи та департаменти, які є юридичними особами, мали право звільняти або приймати на роботу, тобто, володіли певним обсягом цивільної дієздатності, мали встановлюючі документи, відповідно до яких організовують їхню діяльність, їх мали б затвердити депутати міськради, а цієї процедури на сьогодні не відбулось. Це дає підставу звільненим оскаржувати такі дії сьогодніш­нього керівництва мерії, адже під сумнівом легітимність і самих заступників мера! Прокуратура, наскільки я знаю, погодилася з моїми висновками і на наступну сесію маю надію отримати офіційний документ, який дасть депутатам підставу переглянути призначення посадових осіб, які здійснив п. Садовий без затвердження сесією міськради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *