Пітера не влаштовують “недитячі” відступні від Кличка

Ярослав БІЛЯЧ, «Ратуша»

|

Почесний чемпіон світу WBC, депутат Київської міської ради Віталій Кличко, який нещодавно заявив про повернення у великий бокс, впевнений, що його наступний поєдинок відбудеться з чинним володарем чемпіонського титулу за цією версією росіянином Олегом Маскаєвим.

Про це легендарний боксер заявив, перебуваючи у Львові, де Віталій у межах акції “Прочитай дитині казку” відвідав дитячий садок № 37 і продекламував українську народну казку “Пан Коцький”.

За словами політика-боксера, у Нью-Йорку тривають переговори менеджерів Кличка, Маскаєва і Самюела Пітера (обов’язкового претендента на бій за звання чемпіона світу WBC) і вже невдовзі з’ясується де, з ким і коли Кличко-старший вийде у ринг.

“Я розумію Пітера як спортсмена, що не хоче поступатися мені місцем у бою з Маскаєвим, однак Рада WBC за досягнення у спортивній і соціальній сферах присудила мені титул почесного чемпіона світу, і це дає мені право відразу боксувати з чинним чем­піоном після того, як я захочу повернутися у ринг, — розповів Віталій Кличко. — Я пройшов усі медичні і тренувальні тести і прийняв рішення зробити реальністю нашу з братом мрію — одночасно стати чемпіонами світу у різних версіях. Адже ніколи в історії професійного боксу двоє братів не ставали чемпіонами одночасно. У нас із Володимиром є реальний шанс зробити це. Брат 10 березня ви­ступить проти Рея Остіна, і я впевнений, що Володимир достроково переможе американця”.

За словами Віталія, нігерійцю Самюелю Пітеру запропонували відступні, аби досягти компромісу з усіма сторонами. Однак, за останньою інформацією, що подають інтернет-видання, представники обов’язкового претендента на пояс WBC відмовилися від за­пропонованих табором Віталія грошей у розмірі 2,5 млн доларів. Промоутер Семюела Пітера Діно Дува повідомив, що його підопічний міг би поступитися своєю чергою на титульний поєдинок із Олегом Маскаєвим, проте сума відступних повинна бути більшою. “Це бізнес. Аби серйозно розглянути відмову від поєдинку за титул, сума відступних повинна бути дуже і дуже вигідною, окрім того, слід чітко з’ясувати терміни проведення поєдинку Маскаєв-Кличко, і наступного бою Пітера проти переможця цього поєдинку”, — заявив Дува.

Нагадаємо, що Віталій Кличко не виступав на професійному рингу з 11 грудня 2004 року. Після відновлення здоров’я від важкої травми, боксер тренувався й одночасно займався політикою.

У львівському дитсадочку Віталій, окрім спортивної, не міг оминути й теми дитинства. Як заявив спортсмен, він сам відвідував садочок і любив читати казки різних народів світу, особливо — братів Грімм. Улюблена книжка Кличка — “Робінзон Крузо” Даніеля Дефо. “Часто переказую її старшому синові. Дітям читаю здебільшого казки “на замовлення”, російською мовою, ця мова перша у нашій сім’ї”, — зазначив Віталій Кличко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *