Володимир Гірняк, депутат Львівської міської ради: «Ухвала про муніципальні облігації була компромісною»

|

«Міський голова говорив про те, що ухвала про запозичення була суттєво модифікованою. Я хочу сказати наступне: в першому варіанті ухвали ми позичали 92 мільйона гривень на 5 років під заставу комунального майна, збереження комунального майна у розмірі 500 мільйонів гривень.

На сьогодні цієї цифри – 500 мільйонів гривень, немає. По друге, доходи від продажу по землі не 88 мільйонів гривень, а 130 мільйонів. Запозиченими прийняли лише перший транш у розмірі 45 мільйонів гривень. Якщо ми будемо бачити, що протягом півроку місто ефективно працює, тоді підемо на наступний транш, але крім того продаватиметься майно. Це був компромісний варіант.

Для того, щоб не зривати бюджетний проект, ми проголосували за цей варіант бюджету. Тобто, запозичення не 92 мільйонів, а 45 мільйонів гривень. Всі проплати здійснюватимуться мінімум через дві депутатські комісії: через бюджетну та комісію економічної політики. Процес стане значно прозорішим. Якби ми готувалися до цього два-три місяці, могли б краще все обробити. Але коли нам закидають, що або ми приймаємо ухвалу, або місто валиться, бо бюджет не прийнято, на це ми піти не могли. Цей варіант став компромісним.»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *