Ірина Маруняк, голова Галицької РА: «Щоб позбутися проблеми графіті, потрібно проводити роз’яснювальну роботу серед неповнолітніх»

|

«У Львові проблема графіті досить суттєва, адже багато будинків, які є архітектурною спадщиною, обмальовані аерозольною фарбою. Через цю проблему зазнає збитків зокрема бюджет Львова, та й райони, адже відновлення фасадів коштує досить дорого.

У 2006 році для зафарбовування тих частин міста, як розмальовані графіті, витрачено 34 тисячі гривень. А щоб відновити один квадратний метр фасаду, на який нанесено сторонні фарби, потрібно майже 50 гривень. Наразі в закладах освіти здійснюють роз’яснювальну роботу щодо проблем графіті. Ми говорили з керівниками відділів освіти про те, щобдану роботу проводити у школах. Бо, як на мене, таку шкоду завдають в основному неповнолітні. Крім того, у Галицькій адміністрації дано доручення відділу соціально-економічного розвитку, аби вони скерували відповідні листи суб’єктам підприємницької діяльності, щоб ті не продавали аерозольні фарби неповнолітнім. Таким чином ми намагаємося хоча б частково врегулювати це питання. Щоб позбутися проблем графіті, потрібно проводити роз`яснювальну роботу серед неповнолітніх.»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *