Ганна Герман, народна депутатка України від «Партії регіонів»: «Обов’язкові дебати невигідні тим, хто на цьому заробляє»

|

«Мені здається, що законопроект про обов’язкові політичні дебати невигідний багатьом людям із багатьох політичних партій, які займаються бізнесом, які на цьому роблять гроші, особливо під час передвиборчих кампаній – переконують лідерів партій, що їх не надрукують без грошей.

Це бізнес і не завжди чесний і прозорий. А я хотіла би такому бізнесу перекрити кисень. Чи мені це вдасться, я не знаю. Але сподіваюся, що депутати мене підтримають і зрозуміють, хіба би вже було аж надто… Бо вже залучають громадські організації, формують суспільну думку, що я порушую свободу преси ледь не в світовому контексті. Я вважаю, що ми маємо свій контекст і ми повинні виходити зі своїх реалій і наше поняття свободи слова має бути нашим поняттям.

У нас є засилля джинси, засилля брудних матеріалів і недопуск до ЗМІ людей, які хочуть висловити свою думку безкоштовно. У такий спосіб ми даємо шанс на свободу слова лише тим, хто має гроші. Маєш гроші, маєш папір і можеш писати все, що хочеш.

Я хочу, щоби ми говорили і писали все, що хочемо, незалежно від того, чи ми при владі чи в опозиції завжди. Бо, чим більше ми розбудовуємо це поняття свободи слова, то тим більше я переконуюся, що диктат влади, адмінресурс, був легший, аніж ресурс капіталу, тиск капіталу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *