Василь Павлюк, голова фракції ВО «Свобода» у ЛМР: «Нам подали не проект бюджету розвитку, а голий скелет»

|

«Нам подали проект бюджету розвитку, де є купа боргів. Виявляється, що міські ремонтні служби щось там робили, будували, ремонтували й накопичили купу боргів. І, фактично, якщо сьогодні прийняти цей бюджет розвитку, то всі гроші, що закладаються, треба буде відразу віддати. А що ж з розвитком? Знову в борг жити? Ми вимагаємо, щоб чітко проаналізувати, що це за борги, куди вони пішли, звідки взялися. Також якісь кредити понабирали, невідомо, хто, звідки, хто надавав право брати кредити без згоди ради. Також маємо перехідні об’єкти, де нічого не проаналізовано, нема кошторисів. Голо, голий скелет.

Неаргументовані видатки на ремонт доріг, ніхто ні з ким не радився. Звідкись висмикнули, що ці дороги на сьогодні важливіше відремонтувати, ніж інші. А наша фракція бачить інші проблеми, інші дороги, які слід вже й негайно ремонтувати, бо це основні артерії міста, якими йдуть великі потоки транспорту, туристичні потоки і треба негайно їх робити. Натомість у бюджеті розвитку передбачений ремонт доріг, які знаходяться усередині кварталів чи таких, що знаходяться десь на Сихові, під Зуброю. Я не кажу, що їх не треба робити, їх також слід ремонтувати, але на сьогодні ми виходимо з того що ми маємо, з коштів які є.

Щодо муніципальної позики, фракція не заперечує. Ми розуміємо, що це нормальні речі, це бізнес, але знову ж таки все треба пропрацювати, показати депутатам, як ми беремо, під що реалізовуємо. А зараз невідомо куди, що… нічого невідомо – все в тіні».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *