Юрій Кужелюк, голова фракції УНП у ЛМР: "Депутати на війну не налаштовані, але ситуація може змінитися швидко і кардинально»

|

«Відомо, що сьогодні розглядатиметься проект бюджету розвитку, але чомусь дуже хитро його названо: як перелік об’єктів, які фінансуватимуться з бюджету розвитку. Нащо це зроблено?

Ми сьогодні уже проговорювали з колегами деякі питання щодо бюджету розвитку, але до того, щоб дружно наполягати на знятті з порядку денного певних питань, то наразі не дійшло. Ми вважаємо, що порядок денний треба розглядати увесь, адже три тижні вже не було сесійних засідань. А як завтра буде і чи буде прийнятий на сесії це порядок денний, то будемо бачити. Поки що прогнозувати рано. Але можу сказати, що настрої невдоволення є. На сьогоднішній день нам не представили усіх документів. До прикладу, нам не представили проект ухвали про запозичення. Можливо, сьогодні ще представлять. Отже невідомо, як буде здійснюватися запозичення. Точніше, як здійснюватися буде, то знаємо але, які умови запозичення, як будемо віддавати кошти – невідомо. Хоча депутати говорили неодноразово, що без розгляду цього питання, без розгляду ухвали про запозичення процес голосування по бюджету буде дуже складний. Адже спочатку ми повинні вирішити та прийняти ухвалу про запозичення: чітко беремо їх чи ні. А тоді вже питання буде наступне, чи бюджет розвитку складатиметься зі 180 мільйонів чи всього з 88 мільйонів гривень. І з цього треба буде виходити.

Ми вимагали, щоб видаткову частину бюджету розбили на дві частини: одна об’єкти, що фінансуватимуться з власних доходів, а друга – з доходів від запозичення. І також пропонували все-таки переробити бюджет, перейти на програмно-цільовий метод формування бюджету. У міській раді нові віяння, багато нових людей, які мають свіжі погляди і ми сподівалися, що й підхід до формування бюджету розвитку буде відбуватися по новому. Але поки що цього не видно.

Які настрої пануватимуть на колегії не можу сказати, наразі на війну люди не були налаштовані. Проте ситуація може змінитися швидко і дуже кардинально.

Чи буде прийнятий бюджет чи не буде наразі не можу сказати. Переговори ще продовжуються. Мені він однозначно не подобається, але остаточне слово скаже увесь депутатський корпус на сесії завтра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *