Володимир Лис, начальник служби у справах неповнолітніх: «На західній Україні найнижчі показники кількості насильств у сім’ях»

|

«Щодо насильства у сім’ях, то в Україні ситуація досить нестабільна. Стосовно західного регіону я можу сказати, що в нас немає такого напливу сімейного насильства, яке розповсюджене на південній Україні. Ми маємо найнижчі показники кількості насильств у сім’ях. Із чим це пов’язано? Думаю, галичани, жителі західного регіону, мають більше моральних, релігійних цінностей, які вони сповідують поколіннями. Можливо, тому в нас нечисленні показники сімейного насильства. Крім того, в порівнянні з усією Україною, щороку в західних регіонах відбувається найменше розлучень.

Протягом минулого року ми мали 36 звернень щодо насильства у сім’ях, де є діти. Із них 19 фактів були без підтвердження. Тобто пішла тенденція дезінформації. Після таких звернень на три сім’ї наклали штрафи, інші притягнули до відповідальності. А потім відповідні листи з проханням тримати під наглядом проблемні сім’ї скеровувалися в райвідділи .»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *