Василь Трач, голова фракції «Наша Україна» у ЛМР: “Проект бюджету розвитку виглядає достатньо «сирим»

|

«За цей проект бюджету розвитку, який роздали на руки депутатам, на сьогодні фракція не готова голосувати. Передусім не готові через те, що не відображено окремим документом програму використання коштів за рахунок запозичення. Написано загалом 180 мільйонів гривень і ми не бачимо, на що, на які об’єкти плануються ці запозичення. Це необхідно конкретизувати.

Цей проект бюджету розвитку не відповідає основним напрямкам бюджетної політики, за які депутати проголосували. Ми хочемо, щоб ті, хто готував проект бюджету розвитку, нам дали пояснення, чому не враховано бюджетної резолюції, в якій передбачалося, щонайменше 10 відсотків з бюджету розвитку скеровуватимуться на ремонт споруд історичної спадщини. Крім того, у ній йшлося про виділення коштів на енергозберігаючі технології. А зараз можна засвідчити, що бюджетна резолюція у проекті не врахована. Також ми хочемо бачити проектно-кошторисну документацію на запропоновані об’єкти, адже часто трапляється, що на об’єкти витрачають кошти, а кошторисної документації, або взагалі нема, або подаються суттєво завищені цифри. Словом, є багато запитань, на які нема поки що відповідей. Можливо, розробники проекту думають, що нам роздали документи і вважають що ми їх у такому вигляді приймемо? Але ж проект виглядає достатньо сирим.

Щодо надходжень за землю, застережень не виникає. Запрацюють конкурсні комісії, підготують технічну документацію на земельні ділянки і ця передбачена сума (53 млн. грн.) є реальною на отримання. Більше зауважень щодо витрачення запозичень у сумі 92 мільйони гривень. За рахунок чого, яких ресурсів, будемо погашати відсотки за запозичення, адже це доволі серйозна сума».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *