Міськраді шкода грошей на пам`ятник Бандері?

Наталка КИСІЛЬ, “Україна і час”

|

Справа про зведення пам`ятника провідникові ОУН Степанові Бандері, яке у Львові триває упродовж кількох років, набула нових обрисів.

Нещодавно обласна влада перерахувала кілька сотень тисяч гривень. Тож до нового року будівельники повинні встигнути встановити постамент, обкласти бруківкою площу і побудувати сходинки, які вестимуть до бронзового Степана Бандери. Чи вдасться втілити задумане? Про це кореспондентка “УіЧ” спробувала з`ясувати напередодні 1 січня — дня народження провідника націоналістів.

Отримати коментар у міській раді не вдалося. Держслужбовці мерії настільки зайняті річними звітами й іншими підбиттями підсумків, що їм тепер, вочевидь, не до увіковічення головного націоналіста і, тим паче, не до преси. Тим часом будівельні роботи біля костелу Ольги і Єлизавети в районі Привокзальної площі тривають. Уже можна побачити постамент та розчищену площу (700 квадратних метрів) для замощення бруківки. Про це розповів депутат обласної ради Андрій Парубій, який, за його ж словами, на місці майбутнього монумента Бандері буває майже щодня.

“Минулого року під час голосування за бюджет депутати Львівської обласної ради вирішили виділити 1 мільйон гривень на цей пам`ятник, — пояснює пан Парубій. – 100 тисяч мала виділити міська рада. Станом на сьогодні уже перераховано 500 тисяч гривень із запланованих коштів. Їх витратять на бруківку, гранітні елементи у бруківці та оплату праці будівельників. Решта коштів – понад 400 тисяч — повинні виділити наступного року на відлиття бронзового пам`ятника”.

Цікаво інше. Поки що з міського бюджету жодної копійки з обіцяного не перерахували. До речі, і в попередні роки міськрада фінансово не долучалася до цієї справи.

“Я вже тричі розмовляв на цю тему з Андрієм Садовим. — розповідає Андрій Парубій, — І, думаю, є ризик, що кошти так і не нададуть. Принаймні до кінця цього року”.

P. S. Зазначимо, що будівельна фірма-виконавець “Ренесанс” сьогодні працює уже… безоплатно. Сподіваючись, звісно, на виплату їм заборгованості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *