Надія Оксенчук, начальниця управління освіти міської ради: «Зі шкіл треба забрати консервативну ідеологію»

|

«Якщо говорити про якість освіти у Львові, то я не буду кривити душею і казати, що вона якісна. Щоб наша освіта справді стала якісною, над цим ще треба працювати.

Для цього є різноманітні курси, тренінги, семінари, є науково-методичний центр і, врешті, управління освіти. Нам доведеться багато працювати з педагогами, щоб поміняти консервативну філософію. Освіта взагалі дуже консервативна галузь, і щось нове в ній сприймають дуже важко.

Але вчителі – розумні люди, і вони повинні розуміти, що школа – для дитини. Учитель має бути товаришем, має створити навчальне середовище, щоб учень прагнув здобувати знання сам. Уміння створити таке середовище – свідчення майстерності вчителя. Він не може просто стояти біля дошки і передавати свої знання.

У цьому й полягає особливість освітнього простору в нашому місті, який ми хочемо створити. Щоб кожна дитина і кожен учитель мали змогу самореалізуватися і не діяти лише за інструкціями.

В основу освітньої діяльності Львова ми закладаємо слова: самореалізація, самовдосконалення, саморозвиток, самовивчення. Я думаю, що 2007 рік стане успішним для освіти Львова».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *