Наталка Федорович, начальник управління праці та соціального захисту: «Раніше центри для бездомних багатим людям не заважали»

|

«Я знаю про протест мешканців щодо розміщення притулку для бездомних по вулиці Весняній, 4. Вони стверджують, що в цьому районі погіршилася криміногенна та санітарно-епідеміологічна ситуації.

Це виглядає дивним. Чому має погіршитися криміногенна ситуація? Якщо це так, то це не пов’язане з рішенням про створення центру обліку та нічного перебування бездомних громадян, оскільки центр ще не функціонує і жодної бездомної людини там ще не було.

Можливо, це пов’язано з якоюсь іншою причиною. І я можу порадити мешканцям звернутися в правоохоронні органи, щоб з’ясувати справжню причину.

Я думаю, що рівень цивілізованості суспільства визначається рівнем його гуманності. У міжвоєнний період у Львові був не один центр для бездомних. Вони були окремо для жінок та чоловіків. Їх було по місту багато навіть поряд з будинками, де жили зовсім не бідні люди. Утім нікому це не заважало. І тому для мене ця позиція є незрозуміла.

Тому я прошу бути ближчими з тими людьми, яких відкинуло суспільство. Серед бездомних є люди, які мають вчений ступінь, які опинилися на вулиці в силу певних обставин».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *