Ярослав Грибальський, голова відділення Фонду реабілітації інвалідів: «У Львові стільки архітектурних бар’єрів, що не знати, звідки починати їх валити»

|

«Мені прикро, коли у Львові будують щось нове, і будують погано – без урахування потреб інвалідів. За попередньої каденції управління архітектури та інспекція Держархбудконтролю набудували на голому місці стільки архітектурних бар’єрів, що тепер не знати, звідки починати їх валити.

Нові приклади – це будівництво готелю «Опера», банків на проспекті Шевченка та на площі Міцкевича. Ці споруди не доступні для неповносправних.

З цього приводу ми зверталися і до прокуратури, і до Міністерства архітектури і будівництва. Було створено робочі групи, які визнали, що на тих об’єктах справді є порушення будівельних норм. Проте міська інспекція Держархбудконтролю і міська прокуратура відписали, що нічого поганого там нема. І від цього мені прикро.

Знаєте, інвалідові вичавити з себе раба, як писав класик, тепер дуже складно. Він настільки поневірявся в суспільстві, що навіть не може повірити, що на тролейбусних маршрутах може відчути себе людиною».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *