Микола Сварник, депутат Львівської міської ради: «Вимагаємо переглянути доцільність перебування на посадах працівників інспекції Держархбудконтролю»

|

«Наразі стан з доступністю середовища для людей у візках у нашому місті покращився слабко. Чому? Мушу констатувати, що все-таки вина значною мірою лежить на контролюючих органах. Конкретно – на інспекції Держарбудконтролю.

До сьогодні вона займає оборонну позицію. Каже, що робить усе правильно і що не має прямих вказівок. Мушу заявити відверто, одним з пунктів висновків громадських слухань була вимога переглянути доцільність перебування на своїх посадах працівників інспекції Держархбудконтролю та вивчити їхню діяльність щодо забезпечення доступності об’єктів.

Усі райони й усі управління подають звіти про те, які покращення сталися з будинками щодо доступності для інвалідів. На жаль, треба констатувати з соромом, що в тих звітах приблизно від 50-70% неточної і неправильної інформації.

Наприклад, коли на сходи кинуті дві рейки, то це не забезпечує доступності. Це створює небезпеку для користувачів. Я розумію ЖЕКи, бо вони не навчені. Але коли вони кажуть, що все зробили добре, бо кинули такі файні рейки, то насправді це не так. А районне управління, яке на тому розуміється, приймає такі рапорти і сліпо передає їх вищому керівництву. І там збирається така «прекрасна» інформація».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *