Петро Комар, начальник відділу Держмоніторингу у Львівській області: «Найпоширенішими способами відмивання грошей на Львівщині є інвестиційна діяльність»

|

«На Львівщині є декілька найпоширеніших джерел відмивання брудних грошей. Одним з них є так звана інвестиційна діяльність, за допомогою якої відбувається вивезення брудних грошей. Це легалізація фактично вкрадених грошей, вивезених з нашої території.

Другий спосіб – операції з цінними паперами та створення фірм, у статутний фонд яких вносять цінні папери , які не мають ціни, але які перепродують. Третє – створення цілої мережі фіктивних фірм і перекачування грошей з однієї такої фірми на іншу. В них може входити до 500 різних суб’єктів та декілька країн ближнього й дальнього зарубіжжя. Операції з майном і нерухомістю, первинна та повторна приватизація теж є поширеним засобом відмивання грошей на Львівщині. Також псевдоекспорт, відмивання ПДВ. Це найпоширеніші способи легалізації незаконних грошей саме на Львівщині. Саме щодо цих випадків до правоохоронних органів передано матеріали на суму понад мільярд гривень».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *