Мирослав Заплатинський, директор ЛМКП «Львівводоканал»: «До кінця року ми можемо вийти на 8 млн. грн.. податкового боргу»

|

«У нас така податкова система: нам нарахували 5 млн. грн.. податку і 14 млн. грн.. податку на прибуток. П’ять мільйонів нам вдалось погасити, а 14, які ми винні ні з чого сесія нам дала пільги і звільнила від сплати.

Зараз ми використовуємо іншу схему сплати податків. Яккщо поточна сума сплати податків сягала десь 900 тисяч в місяць, то в результаті податкового законодавства яке діє сьогодні податки гасяться минулих періодів, а не ті, що є сьогодні. Якщо погашати борги минулих періодів, то відповідно тут же нараховується штрафна санкція в розмірі 50 відсотків від суми недоїмки, якщо термін сплати цієї недоїмки сягає 90 діб, а він здебільшого так і затягується.

Цього боргу позбутись практично не можливо. Ми платимо, а тут знову набігають чергові податки, тому цього року, за дозволом податкової ми розтермінували три мільйони податків до кінця року. Так в нас виникло більше податкове навантаження щомісячно, однак до кінця року ми можемо вийти прогнозовано на 8 млн. грн.. податкового боргу

Якби ми мали в наступному році достатньо стабільну фінансову ситуацію, тобто максимально швидко могли затвердити тарифи, то є перспектива до кінця року позбутися податкового боргу. Це було б добре для підприємства».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *