Микола Одуха, заступник міського голови Львова: «До 23 листопада ми не можемо стовідсотково гарантувати подачу гарячої води мешканцям»

|

«Зараз теплопостачальні підприємства працюють у межах мінімально можливого споживання газу. Рівень проплати Львова та області за спожитий газ у листопаді – нуль.

Рішенням виконкому тарифи встановлено і їх буде введено в дію з 23 листопада. Однак до цього часу ми повинні якось працювати. Теплова енергія має коштувати 182 грн/Гкл, а споживачі платять 80, тому ми не можемо отримати лімітів на природний газ. Відповідно, якщо немає лімітів, то мусимо знизити тиск.

Ми прогнозуємо, що до кінця місяця обидві теплопостачальні організації, «Львівтеплоенерго» та «Залізничтеплоенерго», матимуть заборгованість 21 і 8-9 мільйонів гривень відповідно. Уже на кінець листопада в нас буде спожито газу на 30 млн грн орієнтовно, тоді як заплатити можна буде лише 12 млн грн, які виділила вчора сесія міськради.

Оскільки склалася така ситуація, що ми не маємо лімітів на газ і погодні умови нам сприяють, то ми вимушені зменшити споживання газу і температуру теплоносія для львів’ян в окремі дні, щоб котельні могли працювати при тому тиску. Ми також вимушені скоротити подачу гарячої води. Однак це рішення не стосується вихідних.

Відключатимуть ті будинки, які мають великі борги за спожиту теплоенергію, будинки військових, борг яких сягає 3,8 мільйона гривень та відомчі будинки.

До 23 листопада ми живемо в умовах, коли складно стовідсотково гарантувати подачу гарячої води».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *