Олександр Драган, мер львівського студентства: «У першу чергу я представлятиму позицію студентства»

|

«Новостворена студентська рада і я, як її голова, повинні вивчити ситуацію, яка є в студентському середовищі Львова і ознайомитися з тим спектром проблем, що турбують студентів. Потім, у міру того, як ми зможемо захистити цих студентів, вирішити їхні проблеми, будемо звертатися до Львівської міської ради, щоб посприяла нам у цьому.

Наразі головними студентськими проблемами є побутові питання про переповнення студентських гуртожитків, проблеми соціального спрямування, є в деяких ВНЗ проблеми зі захистом прав студентів, працевлаштуванням, погана поінформованість стосовно впровадження Болонського процесу. Ці проблеми ми повинні достеменно вивчити, адже в раді є представники всіх навчальних закладів Львова. Ми маємо об’єднати свої зусилля і разом вирішувати проблеми спудеїв. Я не кажу, що вирішимо всі студентські проблеми одразу і одночасно, але поступово, крок за кроком будемо сприяти покращенню умов навчання і проживання студента.

У раді є представники 17 ВНЗ Львова, це – 36 осіб. Обраний керівний орган – мер та три віце-мери. За ними плануємо закріпити відповідні напрями діяльності, які ми узгодимо на наступному засіданні ради. Плануємо створити в раді комітети за напрямами діяльності віце-мерів.

Ми докладемо всіх зусиль, аби повпливати на міську раду. Перший тиждень роботи показав, що міськрада готова йти з нами на співпрацю і готова слухати наші проблеми. У міськраді в нас уже була перша проблема – це проблема з гуртожитком Інституту новітніх технологій імені Чорновола. Там дуже велика черга студентів, які хочуть поселитися. Ми звернулися з цим питанням до міської ради. Заступник міського голови Василь Косів виїхав із нами в гуртожиток, і ми вивчили суть проблеми, тепер її вирішуватимемо. А я буду представляти позицію студентів і в першу чергу звертатимуся до них за порадами.»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *