Почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський: «Стадіон «Україна» «Карпатам» не потрібен, нас цікавить спорткомплекс «Україна»

|

«Я зараз можу запропонувати Львівській міській раді два варіанти: візьміть в оренду «Карпати», можете й на все життя, але я потребую головного – дати мені гарантії, що потім, коли ви ФК не захочете, ви повернете мені їх у тому стані, у якому вони є. Або другий варіант: викупіть «Карпати», якщо вони такі прибуткові, усім містом, я продам його за пільгами. Сьогодні в «Карпати» вкладено 50 мільйонів доларів, а я віддам його за 25.

ФК «Карпати» досі платить вам, хоча в інших містах футбольні клуби повністю звільнені від сплати податків на землю, комунальні послуги. А ми платимо й за ринок, який не добудований і на який міськрада не дає дозволу.

Я ж стою на позиції створення акціонерного товариства, хоча тоді вирішуватиму не сам. Можна створити акціонерне товариство й без мене взагалі, але його треба створити.

А стадіон «Україна» «Карпатам» не потрібен. Сьогодні є стадіони в Західній Україні, де є й підігрів полів, де зроблена серйозна реконструкція. Нас цікавить спортивний комплекс «Україна», якщо ж наш проект не влаштовує когось, то давайте зробимо зміни. Давайте виставимо цільовий проект забудови комплексу «Україна» на тендер. Не три, не п’ять готелів побудувати, а те, що тут дійсно потрібно. Тобто 5 футбольних полів, готельний комплекс, дитячо-юнацьку спортивну школу – серйозну, сучасну, з басейном і спортивним залом. Тому я хочу створити разом із міськрадою акціонерне товариство, щоб вона мала до цього стосунок, вирішувала разом зі мною, щоби був прозорий бюджет, як і скільки коштів залучити, як вводити в дію ці проекти».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *