Олег Березюк, радник міського голови Львова: «Питання тарифів на воду – філософське»

|

«Сьогодні ми вперше зібралися стосовно тарифів на воду. Питання ясне, що воно не ясне. Я би пропонував, щоб ми тепер, не чекаючи затвердження наступних тарифів, створили групу на рівні економістів і почали пропрацьовувати питання знизу.

Це означає, що економісти, наголошую на слові економісти, матимуть доступ до документації «Львівводоканалу» і вільно працюватимуть з нею, роблячи процес прозорим.

Наступне питання, яке я хочу порушити, є філософське. На нього також немає відповіді. Мені два тижні тому сказали ціни на воду і водовідведення в інших містах України. Наприклад, найдешевше вода коштує в Івано-Франківську: 1 гривню 2 копійки, бо вода там тече сама. В Ужгороді коштує 3 гривні 47 копійок, в Києві – 3 гривні 4 копійки, в Донецьку – 2 гривні, у Рівному – 2 гривні 36 копійок. Тобто, питання, без сумніву, філософське. Можливо, я не знаю, у Львові вода може коштувати 93 копійки. Але якщо ми маємо таку велику різницю у містах України, то це означає, що це є філософське питання. Економісти, інженери і ті люди, які працюють над тарифами, мають сісти і суттєво попрацювати над усіма складовими тарифу.

Я пропоную, як звичайний пересічний мешканець міста, зініціювати створення робочої групи на рівні економістів та юристів. За місяць вони мають напрацювати певні речі і винести їх на круглий стіл.

Якщо буде потреба і вона буде виробничою, а не маніпулятивно-політичною, розпорядження міського голови про створення групи буде. Якщо ж це буде просто маніпуляція, бо цього хочуть громадські організації, тоді цього не буде».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *