Михайло Хміль, директор Львівського обласного центру зайнятості: «Цьогоріч ми працевлаштували 35 тисяч осіб»

|

«Від початку цього року ми працевлаштували 35 тисяч осіб, це значно більше, ніж за такий самий період минулого року. Окрім того, ми працевлаштували через надання дотацій роботодавцям на нові робочі місця 1 тисячу 113 осіб. Шляхом започаткування підприємницької діяльності працевлаштовано майже тисячу осіб. Окрім того, цьогоріч понад 14 тисяч осіб залучено до громадських робіт.

Щодо регулювання диспропорції на ринку праці, то певні інструменти маємо саме ми, Львівський обласний центр зайнятості. Можливо, ці інструменти й недостатні. Наразі це відповідні консультації, діагностика, профвідбори, професійне перенавчання і професійна перепідготовка кадрів. Якщо ми бачимо, що роботодавець заявляє вакансію, на яку не може працевлаштувати людину протягом трьох-чотирьох місяців, наші спеціалісти з ним зв’язуються і пропонують через перенавчання особи, яка є безробітною, заповнити цю вакансію.

Хто ще може регулювати ринок праці? В принципі, цим мала б займатися обласна служба зайнятості – це єдина державна інституція, яка може це робити. Але для того, щоб не мати потреби регулювати диспропорцію на ринку праці, Міністерство освіти мало б урегулювати на початку нових навчальних років набори на ті чи інші спеціальності. Більше це стосується профосвіти».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *