Олекса Гудима, голова фракції УНП в обласній раді: «Уряд поділив українців на дві категорії»

|

Українська влада не повинна ділити українців на кілька сортів. Уряд увів ціну 339 гривень за тисячу метрів кубічних. Це слабенька втіха, але… одні в такому випадку покриватимуть оплату на газ інших. Чому? Бо уряд встановив плату для теплокомуненерго 686 гривень за тисячу метрів кубічних. У такому разі місто повинне встановлювати тарифи на теплову енергію за гарячу воду у відповідності до ціни за газ, виходячи з 686 гривень.

Львівське теплокомуненерго працює з коефіцієнтом корисної дії 50 відсотків. З яким коефіцієнтом корисної дії спалює газ у своїх печах населення? – 50 відсотків. А це, як бачимо, одне і те саме. Як може сім’я, яка платить 339 грн. бути на тому самому рівні з сім’єю, якій теплокомуненерго виставляє ціну вдвічі більшу? Виходить, що уряд поділив українців на дві категорії.

Ключова фраза, яку дозволив собі сказати Янукович: « У 2007 році ціна на газ для частини населення не зростатиме». Тобто за версією уряду Януковича вона не зростатиме тільки для тої частини населення, яке безпосередньо спалює газ, а для тих мільйонів українців, які живуть у Новому Роздолі, Яворівську, Алчевську, Харкові, Львові, бо вони залежать від монополістів.

Скоріше за все, ціна на газ буде більшою, ніж 130 доларів, а відтак з першого січня уряд підвищить ціну на газ для підприємств теплокомуненерго і вона вже буде не 686 гривень за тисячу кубометрів, а близько тисячі гривень. Це зробить певні диспропорції між групами населення втричі. Відтак з першого січня підприємства теплокомуненерго, які не очікують із держбюджетів таких серйозних дотацій, змушені будуть фактично банкрутувати.

Ми вимагатимемо встановити ціну на газ в частині централізованого теплопостачання для населення 339 гривень. У частині бюджетної сфери встановити іншу ціну, а для промислових підприємств ще іншу.

Теплокомуненерго Львівське, Харківське чи Одеське виробляє з того газу тепло і гарячу воду, яке розподіляється таким чином: 80% всієї енергії йде для населення, потім для бюджету і невеличка частка для промислових підприємств. У тій частині, яка стосується населення, підприємства комунальної енергетики повинні отримувати український газ.

Ідеологією пана Бойка, пана Клюєва є свідоме доведення до банкрутства. Спершу це був НАК «Нафтогаз Україна», потім підприємства теплокомуненерго, а потім облгази, які сьогодні масово скуповують російські компанії, або структури близькі до «Украгазенерго».

На жаль, органи місцевого самоврядування не мають можливості чимось допомогти у цій ситуації. Існують тільки політичні методи тиску на уряд: через рішення сесій міських та обласних рад, через виступи опозиції в парламенті України, бо в державі немає двох сортів українців. »

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *