Ігор Марчак, директор ЛКП «Львівтепленерго»: «Через підвищення тарифів розрахунки за тепло стануть ще гіршими»

|

«Заборгованість за теплову енергію мешканців Львова за останній опалювальний період становить приблизно чотири мільйони гривень. І погашають її дуже погано. Думаю, що у зв ’ язку з підвищенням тарифів розрахунки ще погіршаться. Ситуація кращою не стане.

Тарифи набудуть чинності наприкінці листопада, а це означає, що весь жовтень і листопад ми втратили. І це проблема, бо нам тепер треба шукати додаткові 20 мільйонів гривень. Тобто ми спізнилися з тарифами. На різниці «Львівтеплоенерго» тепер втрачає 12 мільйонів гривень щомісяця.

У зв ’ язку з підвищенням тарифів рентабельно підприємство все одно не зможе працювати, бо за нового тарифу ми пропрацюємо тільки місяць. З першого січня знову зростає рівень мінімальної зарплати, і ціну за газ теж підвищуватимуть.

Добитися того, щоб газ продавали теплоенерго за такою ціною, як для населення, реально. Тому що це абсурд, коли для населення газ є удвічі дешевшим, ніж для такого самого населення, тільки через централізоване опалення. Але не йдеться про те, що будуть знижувати тарифи на тепло, просто підвищать ціну для населення. Міський голова правильно сказав, що тепер відбувається вбивання централізованого опалення, аби максимальну кількість мешканців перевести на індивідуальне опалення, прив ’ язати їх до газу, а потім підвищити ціну».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *