Пристрасті по-винниківськи

Антон ГОРОДЕЦЬКИЙ, “Україна і час”

|

Депутати Винниківської міськради М.Герман та І.Левковський вважають, що після зміни влади у місті почалися утиски опонентів.

Окрім того, рішення попередньої влади скасовують, а земельні ділянки розподіляють за не зовсім чесними принципами. Ми спробували з’ясувати ситуацію, вислухавши позиції обох сторін.

Сергій УВАРОВ, колишній міський голова Винник:“Мета — роздерибанити землю шляхом омани”

– Ви, коли працювали, не утискали людей, котрі служили попередньому голові Винник?

– За моїх часів працювала керуюча справами міської ради. Це була їхня людина. Я міг її звільнити сто п’ятдесят разів, але знав, що у неї є діти і сім’я. Я цього не робив, хоча працівник вона ніякий. Вона нічого не робила, але я не шкодую.

– Яку суму ви залишили у бюджеті міста, коли покидали свою посаду?

– Коли я пішов з посади міського голови, то у бюджеті залишили 9 мільйонів 200 тисяч гривень. У мене все працювало. Чому тепер не працює, сказати важко. Нині є інформація від депутатського корпусу та членів виконкому, які не вдоволені тим, що міська рада залізла у борги. Наскільки я володію інформацією, йдеться про приблизно 4 мільйони гривень.

– Як таке могло статися?

– Теодор Гудзяк – чоловік, який у своєму житті ніде фактично не працював. Окрім того, коли він навчався у Політехнічному інституті, його двічі виганяли. Як може керувати містом людина, яка у своєму житті не вміє і не може володіти такими питаннями, як формування бюджету, фонду розвитку?.. Люди, котрі приходять на прийом до міського голови, не можуть його побачити, адже він зайнятий власними проблемами – створює свої фірми та організації. Чоловік, котрий обіймає посаду голови і призначений судом на цю посаду, не зможе нічого робити. Має кабінет, крісло, меблі, про які він, коли я їх купував, усім розповідав. Якщо він такий патріот, нехай продасть їх, а гроші віддасть бюджету.

Вони прийшли ненадовго і, розуміючи це, створюють фірми, підтягують до себе людей, за якими водяться грішки щодо Кримінального кодексу. Маю на увазі пана Всеволода Хому, депутата міської ради. Начальника міліції теж взяли у свою команду. І сьогодні (19 жовтня – А.Г.) на сесії виділятимуть йому земельні ділянки. В них немає жодного плану. Поставили за мету роздерибанити землю шляхом омани, прикриваючись помаранчевим прапором громадян.

Під час сьогоднішньої сесії будуть робити реальний підкуп депутатського корпусу. Земельні ділянки виділятимуть поза всіма чергами начальникові міліції Рустаму Казімову. Я згоден йому надати і надав би ділянку, але, на мою думку, він не заслуговує і на юрту в Азербайджані. Чому? Немає жодного показника щодо крадіжок, скоюються розбійні напади, у місті працюють бригади. За нашою інформацією, все відбувається під прикриттям депутата Всеволода Хоми. Люди бояться ввечері піти погуляти. Виходить, за це йому дають земельну ділянку. А товаришу, “напівблатному” депутатові, виділяють сорок сотих землі. За що? Напевно, за те, що займається поборами. Тепер вони збирають земельну комісію, викликають голів фракцій і кажуть: тягніть. Витягнули, наприклад, “Нашу Україну”, значить, ви отримуєте п’ять ділянок. Ось яку конструктивну роботу проводять із депутатським корпусом. Я особисто подам матеріали стосовно тих депутатів, які отримають землю. Нехай громада знає, що вони роблять.

Цей підкуп триває не тому, що Гудзяк такий добрий і хоче показати, що не тільки він обкрадатиме громаду, він хоче втягнути депутатів. Має свій особистий підхід. У мене є інформація, що передвиборчу програму у Винниках фінансував депутат Львівської обласної ради, член фракції “Нашої України” Володимир Кожан. Є інформація, що він має намір приватизувати Винниківське озеро, яке віддане в оренду. І Гудзяк опрацьовує депутатів з метою, щоби окупити вкладені в нього кошти. Він хоче приватизувати єдине озеро, що має сімнадцять гектарів. Ось де проблема закопана. Мета в них – озеро.

– Яке підтвердження цієї інформації?

– Я звик працювати з фактажем. Знаю, що ці факти є реаліями нашого життя.

Теодор ГУДЗЯК, міський голова Винник: “Їх хвилює те, що від корита відсунули”

– Це правда, що ви звільняли людей, котрі є прихильниками Партії регіонів, з їхніх посад на знак помсти?

– Абсолютна брехня. Ми звільняємо людей не за їхні переконання, а суто за погану роботу. Людина, яку ми звільнили і через яку на нас політично тисне народний депутат Петро Писарчук, погано працювала, наробила боргів. За людиною виросли золоті гори скарг і зловживань. То що, його не можна чіпати тільки через те, що він у Партії регіонів? Тоді ви беріть і захищайте.

– Борг у бюджеті міської ради уже сягнув чотирьох мільйонів гривень?

– Ще раз повторюся: це абсолютна брехня, іншого слова немає. Вони тут випустили дуже брудну газетку з пранням особистої білизни без жодних підписів. Попридумували якісь комітети порятунку, написали про цей борг. Який борг? Це тільки бажання, бо їх не хвилює доля міста, а хвилює те, що від корита відсунули. Немає в нас такого боргу – це неправда.

– Плануєте відбирати земельні ділянки, виділені попередньою владою інвалідам та іншим верствам населення, і передавати депутатам від “Нашої України”?

– Ми ще не до кінця з’ясували ситуацію стосовно того, що пороздавала попередня команда. Нині маємо складну проблему з так званим “молодіжним кварталом”. Землю нібито офіційно виділяли молодим сім’ям, а фактично продавали за грубі гроші. Вийшло так, наведу вам приклад, що стосовно території, на якій можливо розмістити лише п’ятдесят ділянок, документацію насправді видано на вісімдесят. Нині працює контрольна комісія, котра виявила кілька двійників та трійників. Тобто двом, трьом людям видавали документи на одну ділянку. Тепер мусимо всі проекти переробляти, можливо, зменшувати ділянки, щоби ті люди, які платили величезні хабарі, щось отримали за свою, м’яко кажучи, нерозумність.

– Сергій Уваров натякав на те, що ви дієте вкупі з депутатами Винниківської міської ради Владиславом Хомою, Рустамом Казімовим та Зеновієм Бенем?

– Він говорить про те, про що казав у цій брудній газеті, але сам особисто там не підписався. Попросіть пана Уварова, щоби він вам передав оцю газету і підписався. Хай він підпишеться під цими словами. До речі, там написано, що в мене не та орієнтація. Тож можна підглянути до мене у спальню, що там робиться. Може, вдамося до цього? Хай пан Уваров, якщо він такий мудрий, викладе усе в листі і тоді будемо все з’ясовувати. Вам кажу, якщо ви людина поміркована, то зрозумієте, що це примітивна помста за те, що їх позбавили влади.

– Вашу кампанію фінансував депутат Львівської обласної ради Володимир Кожан, якому за це маєте продати Винниківське озеро?

– Це теж неправда. Депутат обласної ради Володимир Кожан є членом фракції “Наша Україна”. У нашій партії відбувалося абсолютно легальне фінансування, тобто всі скидалися на передвиборчу кампанію, в тому числі пан Кожан. Ми централізовано отримували допомогу з нашого штабу – як з міського, так і з обласного. Чи там були гроші Кожана, сказати вам не можу, адже на них не було написано. Насправді я Кожану нічим не зобов’язаний. У мене з ним нормальні стосунки, на рівні: “Добрий день – Добрий день”. По-друге, якщо на те пішло, то таку величезну водну поверхню, як озеро, неможливо продати, адже закон не дозволяє. А коли би таке було можливо, то я не думаю, що пан Кожан має стільки коштів, аби його купити.

Михайло ГЕРМАН, депутат Винниківської міської ради від Партії регіонів:

— Нам почали мстити. Сфабрикували атестацію керівників комунальних служб і нашого начальника ЖЕКу просто звільнили. Тепер хочуть зняти Сергія Булича – голову МКП “Винниківське”. Його викликав заступник Гудзяка (мер Винник – А.Г.) і попросив написати заяву на звільнення.

Дивіться, рішення про видачу землі під будівництво ветеранам скасовані, бо землю надавали членам Партії регіонів. Таким чином вони показали своє ставлення до нас.

У команді з Теодором Гудзяком працюють депутати Рустам Казімов, Всеволод Хома, який перебував на обліку в міліції, та Зеновій Бень, котрий є зятем міського голови. Вони заправляють усім. Коли до влади прийшов новий голова, пан Казімов став великим патріотом, хотів вислужитися перед ним. Замість того, аби розкривати злочини, бігав по парках, фотографував об’єкти, до яких має стосунок мама Сергія Уварова (колишній мер Винник – А.Г.). Причому з останнім у нього були прекрасні стосунки, але за два дні вони змінилися. На сесіях вимагає посадити Сергія Уварова. Він був начальником міліції за Уварова. Чому не порушив жодної кримінальної справи проти нього?

Окрім них, є ще й група депутатів, котрі створили більшість і вирішують будь-яке законне чи протиправне питання. Тепер ситуація змінюється: люди побачили безчинства нової влади й залишають фракцію “Нашої України”.

Іван ЛЕВКОВСЬКИЙ, депутат Винниківської міської ради від Партії регіонів:

– Я не бачу з боку керівництва міста жодного державотворення, а тільки амбіції і проведення ревізій невідомо чого. Триває пошук відьом. Змінюють людей, як рукавиці, – зняли одного, другого через те, що вони не йдуть “на поводу”. Я розумію, що треба відпрацьовувати.

Мирослав ШИМАНСЬКИЙ, виконавчий директор ТзОВ “Краківський ринок”:

– Можу довести до вашого відома офіційну інформацію про те, що ТзОВ “Краківський ринок” немає жодного наміру викуповувати Винниківське озеро. Тим більше ніяких переговорів чи декларації намірів з приводу його купівлі не було. Питання не стоїть і ніколи не стояло.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *