Олег Щербаков, голова міської територіальної виборчої комісії: „Нашу комісію хотіли відсторонити від друку бюлетенів"

|

„Нашу комісію хотіли відсторонити від друку бюлетенів. Стрілочником чи не стрілочником виявилася обласна територіальна виборча комісія. Хоча був майже місяць моїх розмов з керівником обласної комісії про те, ми не віддамо друк бюлетенів на сторону.

Бо кримінальна та вся інша відповідальність лежить на міській комісії і на мені особисто. У процесі друку бюлетнів могли виникнути ті чи інші обставини, які могли б призвести до зриву виборів у місті Львові.

Ми звернулися з листом до ЦВК та прокуратури 14 лютого. Після цього звернення у мене була розмова з головою обласної ТВК і він запевнив мене, що ситуація буде виправлена. Але пройшло десять днів і до вчорашнього засідання в ЦВК ситуація не була виправлена і я під час селекторної наради звернувся до Давидовича.

Крім того, на вчорашньому засіданні ТВК прийняла звернення до депутатів міської ради. У ньому зазначено, що при кошторисі понад 206 тисяч гривень має на рахунку 18 тисяч гривень, але рахунок заблокований. Виборча комісія не може опублікувати програми суб’єктів виборчого процесу, не може виготовити інформаційні плакати для розміщення на виборчих дільницях і розпочати процес друку бюлетенів. Обласна ТВК, порушуючи норми закону ст 44 закону „Про вибори…”, вирішила виділити на проведення виборів у Львові всього 26 тисяч гривень, вилучивши з загальної суми бюлетенів кошти на друк бюлетенів, з чим ЛМТВК не погоджується.

Сьогодні в ЛОДА у мене була розмова в обласній держадміністрації і мене запевнили, що 177 тисяч на друк бюлетенів будуть перераховані на рахунок нашої комісії. Але я хотів би мати підтримку депкорпусу і звертаюся, щоби ви не залишили комісію наодинці з цією проблемою».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *