Курило Зіновій, голова Шевченківської райадміністрації Львова: „Люди думають, що високу зарплату мають всі чиновники”

|

„Чи знаєте ви, які зарплати мають люди, відповідальні за міську господарку? Голова районної адміністрації має платню в розмірі 392 гривні. Щоправда система оплати праці побудована так, що платять і за вислугу років. Скажімо, я маю 15 років вислуги.

А тепер спробуйте собі уявити, що звичайний спеціаліст має 205 гривень зарплати.

Наші люди думають, що, якщо зарплатню підвищили губернаторові і заступникові до 15-16 тисяч, то це означає, що всі чиновники мають таку зарплату. Отож, з усіма накрутками із 15-ма роками вислуги в місяць мені нараховують 1537 гривень, на руки виходить 1229 гривень.

А спеціаліст першої категорії з усіма накрутками має 567 гривень, на руки отримує 450 гривень. То скажіть, чи легко знайти спеціалістів – юристів, економістів чи інших управлінців, які б погодилися працювати за таку зарплату. Адже треба щодня зранку з дев’ятої до шостої години бути на робочому місці, бо є приймальні години, відповідно приходять відвідувачі.

Те ж саме коїться в житловій службі. На сьогодні нема зварника… Якщо є кілька таких, перепрошую на слові, напівп’яних слюсарів з лівими руками, то це ми дуже тішимося тому, що за такі гроші нормальний слюсар чи зварювальник працювати не піде. Це велика проблема, яку треба вирішувати в межах держави»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *