Степан Сай, генеральний директор ТзОВ „АЙПІЄ-Л”: „Ми визнаємо незаконне будівництво на ринку”

|

„Не один раз звучала сума 13 чи 17,5 мільйонів. Підприємців хвилює звідки беруться ці цифри. Комісія не готова на сьогодні показати громадськості розрахунок тих мільйонів. Ми не відмовляємось, готові сплатити, але ж була домовленість, що дві сторони – від міської ради і від підприємства – мають разом обгрунтовано порахувати.

На сьогодні зроблені обміри, зроблена інвентаризація землі, підготовлена технічна документація, але вони її не визнають. Бо пан Андрій сказав, що вчора була кімната така, а сьогодні вона стала інакшою, а тому треба її наново переміряти. Це ж була та сама міська рада, та сама земельна комісія. Все зроблено, знаходиться в міській раді. На наступне засідання комісії я постараюся зробити копії цих документів і принести, якщо влада така безпорядна – загубила їх чи не хоче показати.

Ми визнаємо незаконне будівництво на ринку. Якщо буде вирішене земельне питання, будем робити обміри, дивитимемось, розглядатимемо це питання. У нас є й законні будови.

В мене є кошторис, який три комісії розробляи. Як зараз вони зроблять, на якій підставі, до якої категорії віднесуть нашу землю, по якій ціні її візьмуть, я не знаю. Наші спеціалісти вважають, що ми на таку суму не виходимо.

Скільки у нас незаконого будівництва сказати не можу, бо воно в процесі, будівництво триває. Ми ж не стали на місці, технічна документація та паспорта розробляються. Воно, думаю, буде через місяців два вирішено.

Я хочу заявити, що для всіх на „Південному” відкриті двері, як для покупців, так і для комісії чи преси. Але це повинно бути узаконено. Хоче комісія прийти, має звернутися з листом, що на таке число вона прийде. За десять днів має бути попередженна кожна служба про перевірку. До мене такі листи не надходили і до мене ніхто не звертався. Була комісія два тижні тому, яка прямо заявляла чи ви згодні сплатити 13, 5 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *