Олекса Гудима, народний депутат України: „Ми повинні вишукувати кошти на реорганізацію теплоенергетики”

|

Ми вже не є тією Україною, яка сподівалася на милість від сусідньої держави, у тому числі й на поставки дармового газу. Газовий шантаж Росії згуртував нас і прискорив наш рух до Європи.

До кінця року ціна на газ для населення зросте вдвічі – це мій прогноз. Я сподіваюсь, що це спонукатиме населення переходити на сучасні системи опалення, особливо ту частину, яка користуються печами та газовими колонками. Якщо громадянин візьме кредит, і встановить у своїй квартирі сучасний газовий котел, він спалюватиме газу вдвічі менше. Я всім раджу це зробити – це довгострокова інвестиція в своє майбутнє і майбутнє своїх дітей.

Ми звернемося до комерційних банків з пропозицією надавати кредити у співпраці зі структурами, які будуть встановлювати сучасні системи опалення для громадян. Я думаю, процентна ставка таких кредитів мала б бути на рівні 6-7% річних – це буде вигідно усім.

Інвестиції держави в бюджетну сферу також приведуть до подвійної економії. Тому ми повинні крапля за краплею вишукувати кошти, щоб, дослуховуючись до рекомендацій фахівців, вкладати їх в реорганізацію теплоенергетичної сфери”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *