Ігор Герич, начальник Головного управління охорони здоров’я ЛОДА: „Вимоги голодувальників завідомо невиконувані”

|

„Я маю письмові вимоги голодувальників, які я отримав 27 жовтня. Серед п’яти вимог, які вони висувають, вимоги щодо звільнення мене з посади, озвученої у ЗМІ, немає. Відповідно, вимоги щодо недовіри мені, я бачив лише з газет. З тих п’яти вимог, які є поставленні вільною профспілкою, чотири стосуються щонайменше Президента України, а не головного управління охорони здоров’я і, навіть, не міністра.

Лікарі вимагають підняти негайно зарплату до чотирьох тисяч гривень, провести термінове реформування охорони здоров’я, створити нормальні умови праці, ліквідувати непотрібні структури – ГУОЗ ЛОДА, МОЗ і зобов’язати головного лікаря обласної клінічної лікарні пана Лемішка виконати рішення територіальної інспекції.

Питання негайного підняття заробітної плати виключно лікарям до чотирьох тисяч – є абсолютно неможливе з державної точки зору, воно є нереальне. Тим більше, що фігурують терміни негайно. Зрозуміло, що за такий короткий час до такої суми підняти зарплату – це абсолютно нереальна вимога.

Так само як і вимога негайно реформувати систему охорони здоров’я. Тут вимоги стосовно реформи абсолютно відрізняються від державної програми реформування. З моєї точки зору – вимоги, поставлені голодувальниками, завідомо невиконувані, як за об’ємом, так і за термінами виконання.

Ці вимоги звучать впродовж останніх п’яти років, вони послідовно і етапно виконуються, в минулому році було чотириразове підняття заробітної плати працівникам медичних установ. Про це знають всі – і преса, і голодуючі, і неголодуючі.

Це бажання, яке має кожен лікар і кожен управлінець, щоби була достойна зарплата, аби медицина була зреформована. Але зробити це негайно – неможливо. Ця акція виглядає подібною на політичну акцію. Тобто акція, яка привертає увагу до осіб, які ставлять вимоги до Президента і влади, які апріорно невиконувані.

Щойно я говорив з головним лікарем обласної клінічної лікарні. За його словами, вся лікарня працює в нормальному режимі, троє осіб стоять коло фігури Матінки Божої і голодують. Це пан Рябко, пан Кобецький і пані Готь. Всі решта виконують свої функціональні обов’язки. Всі інші лікарні працюють в спокійному режимі, без збою. Технологічний процес надання медичної допомоги є збережений.

На саме голодування зверенена увага. Зараз відбудеться Президія профспілок медичних працівниківЛьвівщини з приводу оціники вимог голодувальників”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *