Роман Кошовий, голова ЛОГО „Комітет виборців України”: „Триває боротьба за прохідні місця”

|

„Формування виборчих списків є досить складним для самих партій. Сьогодні ми помічаємо багато різноманітних технологій, кожна політична сила формує свої пріоритети і цінності при формуванні списків.

На вибрах 2006 року всі партії можна буде поділити на дві категорії – які будуть боротися за домінування у місцевих радах, і ті, які мають на меті проведення кількох своїх представників до Верховної ради і подолання бар’єру.

Сьогодні дуже важко говорити про остаточні варіанти виборчих списків, тому що вони ще формуються і ще триває внутрішньопартійна боротьба за прохідні місця у списках.

Ми бачимо, що не всі політичні партії будть формвати чесно і прозоро свої списки. Будуть так звані „троянські коні”, тобто політичні партії, які мають хороші бренди і хорошу партійну історію, але будуть своєю ціллю ставити проведення в раду тих людей, які не будуть афішуватися у списках. В нас є інформація, що люди, які входять у першу п ’ ятірку певних партій, вже пишуть заяви про складення з них депутатських повноважень, аби уступити місце тим, хто є в наступній п ’ятірці чи десятці.

На відміну від України, Львівщина демонструє досить потужну прозорість. Зокрема на Львівщині ставлять умови перед центральними партійними осередками стосовно формування списків виборців».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *