Петро Олійник, голова ЛОДА: „Я залишаюся головою Львівської обласної державної адміністрації”

|

„Нещодавно я отримав пропозицію очолити виконавчий комітет політичної партії „Народний Союз „Наша Україна”. Я дуже вдячний Президентові, що після перемоги на виборах, він довірив мені керувати Львівською областю, втілювати в життя його програму, виправляти ситуацію.

Однак, як голова обласної адміністрації, я далекий від ейфорії, зроблена лише невелика частина роботи, і нам доведеться докласти ще чимало зусиль, аби кожен наш мешканець відчув – з кожним днем Україна і Львівщина стають кращою .

Фактично відразу після призначення на посаду голови облдержадміністрації я відчув спочатку тиск, несприйняття, а дуже швидко – відверте опонування з найбільш важливих питань. І справа тут була не в Олійнику, а в тому, що дуже багато політиків, майже не долучившись до діяльності штабу, чомусь вирішили, що тепер їм щось належить – посади, майно, земля. Виявилося, що існує група людей, які готові поводитися у своєму власному домі, як у завойованій країні.

Наша команда повністю несе відповідальність за дії виконавчої влади на Львівщині. Це стосується і міста Львова. Екс-мер Любомир Буняк здобув посаду на виборах 2002 року за особистої підтримки Юлії Тимошенко і до сьогодні асоціюється з нею та її політичною силою – партією “Батьківщина”. На жаль, Любомир Костянтинович не знайшов порозуміння ні з депутатським корпусом, ні з львівською громадою. Відставка міського голови була зініційована членами нашої фракції у Львівській міській раді, а єдина фракція міськради, яка виступила на його захист – це фракція „Батьківщини”.

Узявши до уваги усі особливості нинішньої львівської ситуації, я зрозумів, що заміна голови облдержадміністрації саме у цей часовий проміжок може внести хаос. У збалансованій вже на даний момент системі управління регіоном може виникнути збій. Станом на сьогоднішній день, коли існує виразний політичний конфлікт між “Батьківщиною” та НСНУ, ціна будь-яких рішень в стосунку до Львівщини є надзвичайно високою. Це означає, що прийняття таких рішень потребує сьогодні особливо ретельного зважування та оцінки.

Своїми думками я поділитися з Президентом. Віктор Андрійович прийняв рішення, виходячи із загальнодержавного бачення ситуації. Вважаю це рішення мудрим та виваженим.

Тому я залишаюся головою Львівської обласної державної адміністрації, але хочу підкреслити, що, як голова Львівської обласної організації політичної партії Народний Союз „Наша Україна”, як політик, як громадянин, я докладу усіх зусиль до розбудови нашої партії і до здобуття переконливої перемоги на майбутніх виборах ” .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *