Роман Гайдучок, депутат Львівської обласної ради: “Думаю, до питання “Карпат” депутати повернуться самостійно”

|

“Минуле рішення облради не відкидає можливості передачі тих чи інших об’єктів футбольному клубові. Ми домовилися, що буде зроблено грошову оцінку і вже при розгляді статуту буде визначено об’єкти, які передаються ФК.

Принципово ж ми домовилися, що входимо в засновники товариства і передаємо майно, а вже яке майно – визначимо на наступній сесії.

Наголошую, що так чи інакше процедура створення акціонерного товариства передбачає прийняття його статуту, який має бути затверджений на сесії обласної ради. Розглядаючи статут, ми, напевно, визначимся з майном, з яким ми можемо увійти до акціонерного товариства.

Навіть не йдеться про те, щоби передати комусь. Ми маємо створити спільне підприємство і ввійти туди своєю часткою майна. Я думаю, що буде зроблено грошову оцінку і депутати повернуться до цього питання самостійно, бо це вже рішення сесії, яке зобов’язує до подальшого кроку.

Якщо говорити про доцільність створення ТзОВ чи ВАТ, то нагадаю, я пропонував записати, що ми створюємо господарське товариство і зараз детальніше опрацювати це питання, бо господарське товариство є у формі ВАТ, ЗАТ чи ТзОВ. Я погоджуюся з гендиректором ФК “Карпат” Богданом Федоришином, що процедура створення ВАТ складніша, ніж ТзОВ, але вже прийняли рішення про створення ВАТ. Думаю, що коли депутатам буде показано, яка різниця між ТзОВ і ВАТ, то при затвердженні самого статуту це питання буде голосуватися і, можливо, депутати погодяться на ТзОВ як форму господарського товариства.

Питання “Карпат” знову підніматимуть на наступній сесії. Восени це крайній варіант, можливо, це буде швидше”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *