Ігор Базарник, заступник міського голови Львова: „Планується закриття існуючого сміттєзвалища в Грибовичах”.

|

„Не дивлячись на те, що на сьогодні діє чотиристороння угода, яка мала врегулювати проблему Грибовицького сміттєзвалища, на жаль, питання до кінця так і не було врегульовано. Хоч міська та обласна ради та ЛОДА вживають такі заходи, які протягом останніх років не вживалися.

Сьогодні ми вкладаємо з бюджету міста 3,5 мільйони гривень для вирішення цих проблем, прийнято ухвалу сесії облради щодо скерування 200 тисяч гривень на вирішення соціально-побутових проблем по Грибовичах. Але проблема в цілому не знята і потрібно це питання врегулювати, щоби ми не мали в майбутньому блокувань з боку територіальної громади.

На рівні ЛОДА було утворено комісію, яка напрацювала конкретні заходи на найближчу перспективу. Планується закриття існуючого сміттєзвалища, його рекультивація та приведення земель до належного санітарного стану. Крім цього передбачається ряд заходів щодо покращення екологічного стану, будівництва збірників інфільтратів, проведення заходів по ліквідації кислих гудронів. Затвердження заходів дасть можливість проводити роботу вже зараз. Це питання буде на контролі. Окрім цього ряд робіт передбачено виконати у 2006 році, тобто прийняття рішення на сьогоднішній сесії дасть можливість при формуванні бюджету 2006 року передбачити кошти.


Ми ведемо цивілізований діалог, я впевнений, що домовленості будуть виконані і на майбутнє в нас не буде прикрих прецедентів з блокування роботи сміттєзвалища.

Щоправда, я не хочу наперед забігати і говорити, де може бути відкрито нове сміттєзвалище”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *