Третій оберт “Флюгерів Львова” – “Львівська газета”, 29 квітня

|

Українська, польська, чеська, німецька джазова та фолькова музика впродовж трьох днів у внутрішньому подвір’ї ратуші – таку програму на вихідні пропонують львів’янам організатори фестивалю.

Атмосфера “Флюгерів Львова” сама собою є привабливим варіантом з-посеред інших принад заповненого людьми центру міста,
а програма ще спокусливіша. Перший “день” – як, утім, і другий, і третій, – почнеться о 13.00. виставою театру Міхая Тимошенка “Клітка”, що особливо актуально для тих, хто має долучити до свята не тільки себе, а й дітей. Потім виступатиме поет Назар Гончар, який представлятиме проект із довжелезною назвою “ВАШЕ-НАШЕ – WASCHE-NASCHE – Nicky Swing & the Slaves of Beauty (Відень)& Назар Гончар (Lemberg). Загалом чоловік-явище Гончар працює для дорослої аудиторії, але його, до речі, дуже люблять діти. А о 18.00. почнеться фольк-день із поступовим переходом у нічне фольк-джем-сейшування. Будуть польські гуралі та чеські цимбалісти.


8 травня – джаз-день, “сповнений” нових джазових колективів маститих музикантів. Наприклад, Trottola Imagine Quintet (Львів) мав прем’єру на Jazz bez… минулої осені, а Open Blues Band (Львів) – 13 березня цього року. Однак в останньому грають Шаріфов і Балабан, які в музиці довше, ніж більшість працівників нашої редакції живе на світі. Ще буде джаз-квартет Art-Blues (Львів), поєднання Dzyga Jazz Quartet – у Михайла Барбари й етно-джаз групи Sarakina з Бєлостока (Польща).


9 травня знайома львів’янам харківська група Anno Domini презентуватиме альбом Sound&Stone, виступатимуть квінтет Leo-M-Art (Львів-Краків) і група Don’t Shelest (Берлін, Німеччина). Потім буде джаз-джем-сейшн, звісно.


До створення цієї програми, крім Мистецького об’єднання “Дзиґа” долучилися консульства Польщі та Чехії у Львові, Австрійське бюро співпраці з питань науки, освіти та культури, відомий вдалими мистецькими проектами й бездоганним смаком Польський інститут у Києві та концерн “Галнафтогаз”.


Вхід на фестиваль “Флюгери Львова” є вільним, але організатори закликають до добровільних пожертв на реставрацію наших бідолашних левів (ними опікується Благодійний фонд збереження історико-архітектурної спадщини Львова) Хоча зайняти місце за столиком може бути проблемою. Щоправда, можна піти на хитрість: узяти дітей (якщо немає своїх – “позичити” у друзів, ті вам тільки скажуть “спасибі”) і повести на виставу театру пантоміми “Клітка”. Відтак провести на “Флюгерах” увесь день, зовсім нічого при цьому не втративши: знайомі й так туди ж прийдуть – куди дінуться.


О.Ф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *