Автокрадії не сплять – «Поступ», 28 квітня

|

Автомобілі на Львівщині останнім часом викрадають значно частіше. Від початку року в області здобиччю крадіїв стало понад 150 транспортних засобів. Проти 19 осіб порушено кримінальні справи. За словами заступника начальника обласного управління ДАІ Ігоря Сливки, порівняно з аналогічним періодом минулого року ця цифра збільшилася приблизно на 4 відсотки.

Як повідомив пан Сливка, найбільше крадіжок автотранспорту в нашому місті скоюють у Залізничному, Франківському та Личаківському районах. Що ж до області, то “найпродуктивніше” автокрадії працюють на Дрогобиччині, Червоноградщині, у Яворівському, Миколаївському та Жовківському районах. Згідно зі статистикою, більшість незаконних заволодінь трапляється приблизно з 12.00 до 23.00. Найпопулярнішими у викрадачів є автомобілі марки “Вольцваген”, “Ауді”, “Лада”, а також мікроавтобуси “Мерседес”.

Потенційними жертвами злочинців є переважно іноземці, а також водії, які, намагаючись зекономити, не обладнують свої транспортні засоби сигналізацією.

За словами заступника начальника управління ДАІ області, місцева автомафія діє не тільки на території нашої держави, але й за кордоном. Вони мають фахівців, які чи не за одну секунду можуть вимкнути сигналізацію, добре знаються на найновіших системах, володіють електронною та комп`ютерною технікою. Крім цього, викрадачі машин мають дуже високоякісне матеріально-технічне забезпечення. Пан Сливка детально змалював механізм викрадення автомобілів, виявивши неабияку обізнаність у цій справі. “Здебільшого крадії працюють групами по 5-6 осіб. Один сканує машину і знімає її з сигналізації, другий ламає замок та заводить автомобіль, третій спостерігає за хазяїном, ще двоє супроводжують викрадений автомобіль, аби, якщо інспектори ДАІ раптом захочуть зупинити викрадену машину, блокувати правоохоронцям під`їзд до неї і дати можливість напарникові на викраденому авто втекти від переслідування”, — пояснив він.

Оксана ЛАБОЙКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *