Міністрові Президент “не указ”? - "Львівська газета", 26 квітня

|

Учора студенти-медики львівського, київського, харківського, вінницького та полтавського вищих медичних закладів України, які з четверга минулого тижня живуть у наметовому містечку біля Міністерства охорони здоров’я України, зустрілися з Президентом Віктором Ющенком.

Той приїжджав оглядати приміщення й територію своєї майбутньої резиденції.

Керівник держави підійшов до страйкарів. За словами голови страйкового комітету ЛДМУ ім. Данила Галицького Олександра Хоми, з будівлі відомства кулею вилетів міністр Микола Поліщук, який доти просто ігнорував їх, і, перебиваючи, почав викладати Президентові власну позицію. Уважно вислухавши обидві сторони – зокрема пояснення студентів, чому ті перебувають біля міністерства, а не на парах, Віктор Ющенко поклав руку міністрові на плече й сказав: “Миколо, прийми позицію студентів. А в села вони поїдуть”. І попросив обидві сторони дійти компромісу .

Учора студенти написали ще один лист міністрові охорони здоров’я Миколі Поліщуку, в якому запропонували поширити дію зазначеного наказу на студентів, які вступлять до ВНЗ 2005 року. “Своєю чергою, зобов’язуємося сумлінно відпрацювати на державу в порядку, встановленому чинним законодавством України, враховуючи необхідність сільської місцевості в отриманні кваліфікованої медичної допомоги”, – обіцяють страйкарі в цьому листі. Учора ж двох студентів, одним із яких був голова страйкового комітету ЛДМУ ім. Данила Галицького Олександр Хома, покликали на зустріч із міністром. Дорогою до них долучилися четверо молодих людей, які не жили в наметах. Пан Поліщук розмовляв з учасниками так, ніби й не було зустрічі з главою держави.

– У небажанні прислухатися до прохання Президента й нашого міністр проявив слабкий характер старої людини. Наша остання надія – на те, що Віктор Андрійович і Юлія Володимирівна повірять нам, а не тим чотирьом студентам, які невідомо звідки взялися на зустрічі з міністром. І тепер ми вже вимагатимемо відставки Миколи Поліщука, – сказав Олександр Хома в телефонній розмові з кореспондентом “Газети”.

Леся Олендій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *