Микола Винничук, начальник управління комунального майна Львівської міської ради: „У Львівській міській раді гроші заробляють лише два управління”

|

„У Львівській міській раді є два управління, які для цілого міста заробляють гроші. Це – управління земельних ресурсів та управління комунального майна. Усі інші, а їх є понад 20, покликані ці гроші споживати. Моя робота як начальника управління полягає у тому, щоб у міській скарбниці було завжди багато грошей.

А кошти ми отримуємо від двох напрямів діяльності: від приватизації нежитлових приміщень, які є у власності територіальної громади міста, та від збору коштів за їх оренду.

Якщо говорити про оренду приміщень, то на сьогодні в місті є 2 тисячі 908 орендарів. За приблизними розрахунками вони користуються 400-430 тисячами квадратних метрів. Тобто майже півмільйона квадратних метрів комунальних приміщень ми здаємо в оренду. Серед орендарів є такі, які з нами дружать, тобто справно платять за оренду, а є такі, з якими ми не дуже дружимо.

На перше січня 2005 року із усієї кількості орендарів налічується 1 тисяча 95 боржників, або 37,6%. На наш погляд, це високий відсоток. З орендарями, які мають заборгованість більше, ніж за три місяці ми воюємо – за допомогою виконавчих написів нотаріуса, та за допомогою судових позовів про стягнення коштів та звільнення приміщень.

Якщо все гарно порахувати, то можна дістати наближену цифру скільки ми недобираємор в бюджет міста від оренди. Загалом за рік в бюджет міста ми збираємо від оренди майна від 9,5 до 11 мільйонів гривень, але недобираємо близько 440 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *