Технічний нокаут - "Львівська газета", 18 квітня

|

Франківський районний суд міста Львова залишив без розгляду позовну заяву колишнього начальника УМВСУ у Львівській області, а нині генерал-майора міліції у відставці Олега Сала проти народного депутата Ярослава Кендзьора. Справа не отримала свого продовження, оcкільки позивач двічі не з’явився на судові засідання.

Варто зазначити, що передумовою розгляду справи в суді став виступ лідера львівських рухівців 16 вересня 2004 року на мітингу біля пам’ятника Тарасу Шевченкові. Тоді пан Кендзьор заявив: “От учора чи позавчора у Винниках застрелили близького друга (14 вересня вбили члена одного із злочинних угруповань Р. Павлова, – “Газета”) нашого кримінального типа… нашого начальника обласного управління міліції Сала. То була одна “компашка” кримінальна. Один тепер у генеральських погонах, другого вже прибрали…”

Генерал-майор міліції Олег Сало розцінив висловлювання як “свідоме та умисне посягання на честь і гідність” і оцінив компенсацію моральних збитків у 100 тис. гривень, які суд мав стягнути з народного обранця. Крім того, екс-начальник обласної міліції у своїй позовній заяві зазначив, що завдана йому моральна шкода “є безмежною”.

У коментарі “Газеті” адвокат ЛКО НРУ Наталія Крісман повідомила, що, згідно з чинним законодавством, Франківський суд мав повне право залишити позов без розгляду, оскільки позивач двічі не з’явився на судові засідання і навіть “не спромігся поінформувати суд про причини своєї відсутності”. Тож 11 квітня цього року суд виніс вердикт припинити провадження справи.

До речі, в позовній заяві Олег Сало вказав лише адресу обласного управління міліції, звідки на повідомлення суду прийшла відповідь, що з ним розірвано трудові відносини, а про місце його перебування не відомо.

За словами пані Крісман, упродовж п’ятнадцяти робочих днів Олег Сало має право оскаржити ухвалу Франківської Феміди в Апеляційному суді, однак навряд чи він “зробить спробу реабілітуватися”.

– На мою думку, пан Сало просто побоявся приходити в суд і не зробить цього тепер, – зазначила вона. – Він передбачив, що суду можуть надати інформацію, яка свідчитиме про його не вельми законні дії…

Голова ЛКО НРУ Ярослав Кендзьор наголосив, що був одразу переконаний у безперспективності позову. За його словами, з огляду на останні події, коли “діяннями славного львівського генерала” зацікавилися ще й МВС і Генпрокуратура, нині йому потрібно думати не про відшкодування моральних збитків, а як уникнути ув’язнення.

– Помалу на Львівщині розбивають цей злочинний синдикат (митниці, податкової та міліції), який створили під протекторатом сумнозвісної СДПУ(о), – зауважив нардеп.

Сам Олег Сало так прокоментував “Газеті” ситуацію з позовом:

— Цю справу я просто відкинув, забулося. Відверто кажучи, після помаранчевої революції я навіть забув, що подав позов. Окрім того, мене ніхто не викликав у суд, не надходило жодної повістки, ніяких документів стосовно цього не підписував, — заявив він.

Андрій Горуна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *