Начальник Львівської залізниці не з`явився на допит в МВС - "Поступ", 18 квітня

|

Начальник Львівської залізниці Богдан Піх не з`явився на допит у МВС 15 квітня. Головна причина, через яку він не міг пояснити правоохоронцям переказ коштів на благодійну та іншу допомогу 2004 року, який здійснила Львівська залізниця, — хвороба. Крім нього, як повідомляє ЗІК, на допит не з`явився начальник Донецької залізниці, який попросив перенести цю зустріч на 20 квітня.

Представники інших чотирьох залізниць: Одеської, Південної, Південно-Західної та Придніпровської — прибули до МВС України в обумовлений час і дали свідчення. Нагадаймо, керівників залізниць звинувачують у тому, що вони займалися сумнівною благодійністю, переказуючи гроші на підозрілі рахунки.

Крім того, Генпрокуратура висунула їм нові звинувачення. Мовляв, у березні 2004 року, за вказівкою службовців “Укрзалізниці”, вони уклали з одним із комерційних підприємств договори на проведення оцінювання протипожежного стану, обстеження системи управління охороною праці та проведення екологічної експертизи виробничих об`єктів і переказали на його рахунок гроші на загальну суму близько 300 млн грн. Також посадовцям залізниці закидають те, що договори на проведення цих робіт керівники уклали не зі спеціалізованим підприємством, а з комерційним, яке навіть не мало ліцензії на такий вид діяльності.

Цікаво, що влітку 2004 року, як повідомляє “Обком”, аналіз протипожежного стану, обстеження системи управління охороною праці та екологічну експертизу на залізницях таки виконали, але інші організації, отримавши за роботу лише 200 тис. грн.

Отож цього ж дня, 15 квітня, Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти службовців Державної адміністрації залізничного транспорту України та службовців шести залізниць за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 3 років.

Орися ПІДЛІСНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *