Ігор Марчак, директор ЛКП “Львівтеплоенерго”: “Матимемо проблеми з підготовкою підприємства до зими”

|

“Договірна кампанія з газовиками поки що триває, газ подається, ліміти є. Зараз переходимо в режим “гаряче водопостачання” – працюємо до Паски та під час свят. Але також просимо споживачів, щоб протягом місяця вони проплатили борги хоча б за цей сезон.

Зі свого боку ми вирішуватимемо питання підготовки підприємства до наступного опалювального сезону. Однак, з тим буде проблема, бо на сьогодні тариф, який затвердив міськвиконком, є збитковим. Але й бюджет “голий”, коштів нема, компенсації не закладені. Коштами, що поступають, ми погашуємо борги за газ. Відтак маємо проблеми з ремонтною кампанією, яка має підготувати підприємство до зими.

У завершеному опалювальному сезоні без тепла був тільки той, хто мав значні борги і не вирішував їх. Протягом сезону гаряча вода не подавалася постійно до 60 будинків, які не хотіли розраховуватися з боргами.

Нестовідсотковий розрахунок за газ приводив до того, що газовики періодично понижували тиски, що призводило до коливань температури теплоносія і відповідно темпратури у будинках. А масові відключення електроенергії ( протягом сезону їх було 418) завдали збтитків на 18 тисяч гривень.

Минулого тижня ми провели нараду у першого заступника голови ЛОДА, де енергетики склали плани щодо свого “оновлення” і гарантували, що наступний опалювальний сезон ми розпочнемо з їхнього боку у кращому стані”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *