СБУ для олігарха - "Поступ", 23 березня

|

Сьогодні очікують офіційного призначення нового начальника управління Служби безпеки у Львівській області. За достовірними даними, ним стане колишній начальник слідчого відділу обласної Служби безпеки Олексій Партико. Компетентні джерела повідомили “Поступу”, що заради призначення нового керівника управління до Львова спеціально має прибути один із заступників голови СБУ.

Зрештою, прізвище пана Партики як найімовірнішого керівника УСБУ у Львівській області місцеві посадові правоохоронці (і не тільки вони) на приватному рівні обговорювали вже кілька днів поспіль. Щоправда, до останнього передбачали, що офіційне призначення відбудеться 25 травня — на день професійного свята працівників Служби безпеки (ще навіть учора ввечері представники Львівського обласного керівництва міліції та ЛОДА запевняли “Поступ”, що наразі їм нічого не відомо про приїзд заступника голови СБУ).

Крім того, цими днями передбачають ще одне цікаве перепризначення у силових структурах Львівщини. За неперевіреною інформацією, запланована на сьогодні прес-конференція прокурора Львівської області Євгена Блажівського може виявитися прощальною. А крісло пана Блажівського, запевняють втаємничені джерела, може зайняти нинішній заступник генерального прокурора України Микола Голомша, якого, за його ж словами, екс-генеральний прокурор Геннадій Васильєв свого часу звільнив за відмову порушити кримінальну справу проти Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко.

Цікаво, що і пана Голомшу, і пана Партика вважають особами, близькими до народного депутата Петра Димінського. Під патронатом цього ж нардепа начебто перебуває і голова Львівської обласної ради Михайло Сендак. Натомість із чинним головою Львівської облдержадміністрації Петром Олійником у пана Димінського зараз зовсім не найкращі стосунки, стверджують втаємничені особи.

Відтак виглядає, що на Львівщині сьогодні назріває ситуація, коли керівництво місцевих силових структур та голова ради області, цілком імовірно, перебуватимуть у постійному конфлікті з губернатором. Щоправда, з огляду на політичні стосунки пана Олійника з Президентом Віктором Ющенком навряд чи “об`єднання Димінського”, яке, схоже, народжується зараз в реґіоні, подужає цілковито перетягти ковдру влади на себе.

Катерина ЗЕЛЬМАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *