Новий шеф податкової - "Поступ", 21 березня

|

Сьогодні Львівщині мають відрекомендувати нового начальника Державної податкової адміністрації. Прогнозовано, ним став Віталій Хилюк, якого називають людиною Олійника.

Панові Хилюку 40 років, він, як і нинішній намісник Львівщини, розпочинав у Червонограді. Свого часу Хилюк працював у Червоноградській ДПІ, згодом — у структурі ДПА заступником начальника Головного управління податкового аудиту та валютного контролю ДПА України. Останнім часом він займався комерційною діяльністю.

Очікують, що сама процедура призначення нового начальника буде досить скромною. На ній не буде високих гостей, навіть Петра Олійника, з подання якого головний податківець країни Олександр Кірєєв і призначив Хилюка на цю посаду. Намісник Львівщини, як розповіла “Поступу” прес-секретар голови Львівської облдержадміністрації Іванка Попович, перебуває нині в Києві, де вирішує важливі для області питання. Тому відрекомендувати головного податківця області доручено першому заступникові голови Львівської облдержадміністрації Мирославові Сенику та заступнику з економічних питань Валерієві П`ятаку.

Хоча з конфіденційних джерел “Поступ” дізнався, що високі гості з податкової таки приїдуть до Львова вже цього тижня. Олександр Кірєєв має намір відвідати Львівщину й провести низку зустрічей з впливовими людьми області, але щойно в парламенті затвердять бюджет. Якби не бюджет, то високопосадовець приїхав би саме на відрекомендування нового податківця області.

Утім підприємці Львівщини, яким, власне, найчастіше доведеться спілкуватися з новим начальником податкової, про своє ставлення до нього наразі мовчать, хоча й кажуть, що деяке застереження все ж мають. “Ми виступали за оновлення гілок влади. Тими податковими призначеннями, що сталися на найвищому рівні, ми задоволені. Що ж до посади головного податківця області, то Комітет підприємців завжди заявляв, що цю посаду мала б очолити людина, яка не працювала в податкових органах. Хоча остаточно свою позицію до Віталія Хилюка комітет озвучить цими днями”, — розповів “Поступу” представник Комітету підприємців Михайло Хміль.

Вікторія ПРИХІД

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *