Львів стає Венецією - "Поступ", 15 березня

|

Через талу воду у Львові за один день зламалися 18 трамваїв. На черзі — підтоплення будинків у центрі. Лише за вчорашній день у Львові зламалися 18 трамвайних вагонів. Найдешевший львівський транспорт потерпає через затоплення трамвайних колій. Вода, що утворилася на місці неприбраного снігу, потрапляє в обладнання, через що працівники МКП “Львівелектротранс” змушені посеред дня відвозити трамваї у депо. Кілька із цих зламаних трамваїв ще вчора одразу ж повернулося на львівські вулиці. Проте, зважаючи на те, що у двох депо міста загалом є 77 трамваїв, така кількість зламаних трамваїв за один день для Львова значно відчутна.

“Погано, погано я оцінюю таку ситуацію на дорогах. Але треба зрозуміти, що лише за два дні випала місячна норма опадів і прибрати сніг було дуже важко. Тому й стоїть тепер вода на коліях”, — каже заступник директора МКП “Львівелектротранс” Петро Бубняк. Загалом найбільші калюжі на трамвайних коліях зараз є на вул. Івана Франка, Коновальця, Ген. Чупринки, Сахарова та Кн. Ольги, — повідомили “Поступу” у центральній диспетчерській трамвайно-тролейбусного управління.

Тала вода завдає клопотів не лише МКП “Львівелектроавтотранс”. Уже зараз львів`янам слід очікувати небезпеки затоплення підвалів у їх будинках. Особливу шкоду водяна стихія може завдати будинкам, що розташовані у найнижчій частині міста — в центрі. Окрім того, серед найперших жертв стихії може бути район вул. Силікатної (поблизу Кривчицької дороги), де міститься багато підприємств, — повідомив “Поступу” начальник центру пропаганди ГУ МНС у Львівській області Павло Василенко.

У такому разі мешканці будинків можуть надіятися лише самі на себе. “Порадив би людям самим брати лопати до рук і повідкидати сніг від своїх будинків, аби він не потрапляв у підвали. Тут не треба чекати чиєїсь допомоги. Порятунок потопельника — справа рук самого потопельника”, — песимістично радить Павло Василенко. Адже відповідну техніку, яка може відкачувати воду із підвалів, мають лише в управління з питань надзвичайних ситуацій. Надзвичайники стверджують, що насамперед воду відкачуватимуть зі шкіл, дитячих садочків та лікарень. А в будинках працюватимуть, лише зважаючи на високий ступінь небезпеки для людей.

Окрім того, через талу воду в небезпеці опинився Високий замок, оскільки у його нижній частині немає системи водовідведення, — повідомив аґенції Контекст-медіа директор ЛКП “Зелений Львів” Андрій Космеда.

Уляна ЛИБА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *