Перші жертви - "Плступ", 11 березня

|

Бурульки і сніг на дахах львівських будівель почали завдавати шкоди здоров`ю людей. В одному з випадків важкої травми зазнала семирічна дитина
Помилки та халатність людей, які відповідають за стан доріг і будинків Львова, дорого коштують — і особливо львівським дітям: 8 березня на семирічну дитину впала брила снігу. Небезпечний шмат впав з даху будинку в самісінькому центрі міста — на проспекті Свободи, 13. Унаслідок цього дівчинка отримала тяжку травму і потрапила до реанімації Львівської лікарні швидкої допомоги із закритою черепно-мозковою травмою та переломом склепіння черепа.

Сніг обвалився на дівчинку, коли вона разом із мамою, татом та братиком мирно поверталася з Театру ім. Заньковецької, прогулюючись вечірнім містом. Біля злощасного будинку № 23 з даху відвалився чималий шмат налиплого за час негоди снігу і впав спочатку на маму дівчинки, Марію Мукан. Брила зачепила плече жінки, а вже тоді впало на малу Оксану. Сніг, який назбирався над дахом будинку, вже почав обмерзати кригою, проте не встиг перетворитися на гігантську бурульку і зламався. Медики міської лікарні швидкої допомоги кажуть, що якби на дитину впала не снігова, а повністю крижана брила, то життя дівчинки навряд чи вдалося б урятувати.

Тепер семирічну Оксанку перевели з реанімації до нейрохірургічного відділення, де за її здоров`ям і надалі стежать лікарі.

Мама першокласниці шокована тим, що трапилось. Вона планувала позиватися з комунальними службами міста — саме вони в більшості випадків відповідають за те, аби на голову людям не падали бурульки та снігові брили. Однак уже вчора жінка з`ясувала, що дах, з якого падала бурулька, належить “Гранд-готелю”. Відтак, вона має намір позиватися з власником готелю. Ним, нагадаємо, є відомий бізнесмен і політик-аматор, почесний консул Грузії у Львові Богдан Федоришин.

Утім, комунальники також клопоту не оберуться. Адже цей нещасний випадок, на жаль, не єдиний. Як повідомили в травматологічному відділенні міської “Швидкої”, жертвою “крижаної скульптури”, яка впала з даху іншого будинку, стала ще одна людина.

Олена ДУБ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *