Питання проблемних підприємств вирішуватиме міжвідомча комісія

|

Протягом двох-трьох днів буде підготовано проект розпорядження голови ЛОДА про створення міжвідомчої комісії, яка займатиметься проблемами кількох підприємств Львівщини, що наразі зараховані до найпроблемніших – повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції заступник голови ЛОДА з питань економіки Валерій П’ятак. Ця комісія має систематизувати проблеми та сформувати модель їх вирішення у межах чинного законодавства.

В. П’ятак наголосив, що на цих підприємствах проблеми назбиралися десятиліттями, здебільшого вони пов’язані з приватизацією. Для систематизації проблем підприємництва, на думку В. П’ятака, необхідно близько місяця. „Зараз ми формуємо реєстр проблених підприємств і робота дуже клопітка”, – наголосив він. – „Ми виробимо уніфікований підхід, але до кожного підприємства буде ще й окремий підхід”.

Серед найпроблемніших підприємтсв В. П’ятак назвав: „Галол”, „Львівський м’ясокомбінат”, „Сільмаш”, „Автонавантажувач”, „Львівприлад”, ЛАЗ, загалом їх є близько десятка. Наприклад, нещодавно надійшло звернення від працівників Львівського автобусного заводу, які наголошують, що приватизаційні та інвестиційні процеси пройшли не прозоро і повідомляють про збільшення заборгованості по зарплаті. На думку заступника голови ЛОДА найголовніше, щоби зараз там виплатили заборгованість, а питання щодо прозорості вирішуватимуть фахівці.

Наразі, представники адміністрації зустрічаються з трудовими колективами цих проблемних підприємств, намагаючись з’ясувати їхні проблеми, проте, В. П’ятак вважає, що „не можна працювати на емоціях. Всі питання доведеться вирішувати у правовому полі”. Водночас він наголосив, що питанням заборгованості по зарплаті ОДА взагалі не мала б займатися: „Працівники, яким не виплачують зарплати мали б звертатися до суду, бо, якщо ми займатимемося цими проблемами, то не буде часу для питань розвитку”.

Натомість, до успішних підприємств В. П’ятак зарахував „Леоні”, „Ензим”, „Світоч” та кавову фабрику. Водночас, до пріоритетних галузей він зарахував машинобудування, будівельну та туристичну галузі, гірничовидобувну галузь та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *