Ярослав Кендзьор, голова ЛКО НРУ: „Жодної узурпації і насильства з боку Руху немає”

|

„Я сподіваюся, що у громади Львова вже сформована думка про авторитет Юрія Шухевича, і на його слова практично ніхто не реагує. Я на ці заяви також практично не реагую, навіть не хочу підбирати якісь епітети до слова заява. Але, якби цей чоловік зробив зусилля і переглянув призначення, він би сам себе зміг переконати, що жодно узурпації і насильства з боку Руху немає. У першому ешелоні заступників є лише один рухівець, водночас є і ПРП і один безпартійний, а по двадцяти районах на керівників адміністрацій претендують лише 4-5 рухівців.

На керівні посади мають йти люди, які вписуються в команду і відповідають критеріям, які поставив Президент України. Останнє слово завжди за Олійником, бо я розумію, що президент у разі чогось зніматиме голову не з мене, а з Олійника. А щодо тих розповідей і пропозицій, які сьогодні оприлюднив Шухевич, хочу зазначити, якби ми дотримувалися „мудрих” пропозицій Шухевича, то мали б підтримати у різні часи Вітовича, Ілясевича, Марчука, Стеців – це навіть неповний перелік, який пропонував Шухевич. Я б порадив Шухевичу мати спокій на старість. Знаєте, можна говорити багато про різні зав’язки, але наразі не хочу про це говорити, проте, якщо буде конче необхідно, то я скажу і наведу потрібні аргументи.

Що ж до заяви, яку оприлюднили пеерпісти, то я не бачу у ній логіки. Представник ПРП є в першому ешелоні заступників голови ЛОДА – Валерій П’ятак. Відтак, за яким правом вони оприлюднюють такі заяви. Під час виборів ми не дуже часто бачили пеерпістів за роботою в області, тому я не розумію, чому від них має бути два заступники. Хоча скажу, якби вони пропонували людину, яка б вписувалася у ті критерії, які висунів Президент, то я б мовчав”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *