Розмова з новим губернатором - „Поступ“, 4 лютого

|

Через проблеми із призначенням нового прем`єр-міністра учора Петро Олійник так і не став головою Львівської облдержадміністрації. Адже, як пояснив у розмові з „Поступом“ сам Олійник, було однозначно вирішено одразу затвердити увесь склад Кабінету Міністрів, усіх голів облдержадміністрацій та програму уряду, „щоб в один день команда почала працювати, згідно із затвердженою програмою уряду“.

Отож, оприлюднення указу про призначення Петра Олійника головою Львівської ОДА слід чекати сьогодні, як, за словами нардепа, і призначення усіх інших голів областей.

Про принципи формування нової влади Ющенка на Львівщині та про скандал, що зчинився довкола цього процесу, Петро Олійник ексклюзивно розповів „Поступу“:

— Дехто побоюється, що у Вашій команді як губернатора можуть опинитися представники старої влади. Чи повністю будуть оновлені посади Ваших заступників, голів райдержадміністрацій, начальників управлінь та відділів?

— Однозначно, що перші особи в райдержадміністраціях та заступники голів ОДА будуть нові. Не тому, що старі були погані чи хороші, а тому, що Віктор Ющенко заслужив прийти з новою командою. Що стосується начальників управлінь, то це питання ще окремо розглядатимуть. Бо загалом є багато чудових людей. Щодо заступників ОДА та голів РДА, то там у підборі кадрів буде абсолютно уніфікований підхід. Запевняю, що нова влада на Львівщині не потрапить під вплив жодної фінансово-промислової політичної групи.

— Облраду звинувачують у тому, що її діями керує Петро Димінський, то в облраді підозрюють, що біля Вас стоїть Степан Сенчук…

— Настане час, і я розкажу, хто стояв за усіма провокаціями щодо мене. Єдине запевню, що Сенчук на жодну посаду в області не претендує.

— Щодо Ваших заступників, то називають прізвища різних людей, зокрема, що першим заступником буде Мирослав Сеник, а серед заступників — Валерій П`ятак, Тарас Батенко, Володимир В`язівський. Чи справді вони обіймуть відповідні посади і чи ще якісь прізвища можете назвати?

— Цих людей, яких ви назвали, не можна виключати зі списку, як і на 100% не можна гарантувати, що вони будуть у цьому списку. Є якісь замітки. І безумовно, ті прізвища заслуговують уваги та поваги. Але до кінця все буде визначено після засідання коаліції „Сила народу“.

— Чи після того, як Вас призначать, можна чекати, що таки відбудеться публічне обговорення кадрових питань, як того прагне облрада?

— Ми просто закриємося політичним блоком „Сила народу“, а голова облради Михайло Сендак є членом „Сили народу“, і він на вільних правах, як і всі керівники політичних партій, повинен буде сісти за стіл і обговорити перший рівень посад, а це глави РДА та заступники голів ОДА.

— Тобто до кінця Ви ще не визначилися з посадами і вирішуватимете, хто яку посаду обійме, разом з усіма?

— На деякі посади є по дві-три кандидатури. Це нормальне явище. І ми приречені за короткий термін узгодити все. Неспокій, чесність у роботі, фаховість, збалансованість — це той стартовий майданчик, з якого я хочу стартувати зі своєю командою.

— А Ви не боїтеся, що може виникнути конфлікт на рівні партій, якщо Ви побачите професіоналів в одній партії більше, ніж в інших разом узятих, і до влади, до прикладу, прийде багато рухівців?

— Я в житті майже нічого не боюся, але, безумовно, деяких речей остерігаюся. Тому я дуже уважно вислуховую кожного лідера кожної політичної сили, ми збираємо зараз анкетні дані, аналізуємо пройдений шлях цих людей, даємо людей на перевірки в ті чи інші структури. Напевно, були конфлікти, напевно, були якісь протиріччя, це нормальне явище. Але я думаю, що ці непорозуміння будуть у межах президії. Я прошу допомоги в Господа Бога, щоб він допоміг нам пройти безболісно процес формування фахової та відповідальної влади на Львівщині.

Розмовляла Мар`яна П`ЄЦУХ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *