Переговори про інвестування в ТЕЦ-2 ведуться з трьома фірмами – Кравців

|

Переговори про інвестиції в оновлення ТЕЦ-2 ведуться з трьома іноземними фірмами, повідомив сьогодні під час прес-конференції перший заступник міського голови Львова Василь Кравців. За його словами, було багато бажаючих, однак зараз залишилися тільки три зацікавлені у вкладенні коштів у ТЕЦ-2. Щоправда, звідки саме ці фірми, Василь Кравців не деталізував.

Перший заступник міського голови наголосив, що схема роботи у цьому випадку аналогічна до тієї, що була зроблена у рамках співпраці з АПП “Львівське” – інвестиція, яка себе опрацьовує, приносить зиск, але потім все переходить у комунальну власність. “Такий підхід відсіює дуже багатьох потенційних інвесторів, бо йшлося про передачу у власність цим компаніям, то нам було б набагато легше розв’язати ці проблеми” – сказав Василь Кравців.

Мінімальні кошти для реновації цього енергетичного об’єкта становлять 50 мільйонів доларів, а максимальна сума – 150 мільйонів доларів. За словами В.Кравціва, проектувалася ТЕЦ-2 для виробництва 450 МВт електричної енергії, але зараз йдеться про трохи інші можливості – виробництво до 70 гігакалорій тепла та 50 МВт електроенергії, що дасть змогу повністю забезпечити ресурсами житловий сектор та промисловість Шевченківського району.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *