Ігор Марчак, директор МКП “Львівтеплоенерго”: “Я запрошую усіх зацікавлених увійти в комісію з перевірки діяльності ТзОВ “Енергія”

|

“Причина пошуку інвестора була одна і банальна – ТЕЦ-1 перебувала в такому стані, що її треба було підтримувати фінансово, а до минулого року в неї не вклали ні однієї гривні з міського бюджету. Тарифи ж були і є збиткові, як і є зараз, тому підприємство само не могло фінансувати оновлення обладнання. Велися тільки поточні ремонти, щоби зовсім не зупинити роботу.

Розглядалися різні варіанти інвестицій, але ми не хотіли брати позику в банку, бо банк вимагає трикратну заставу, тобто треба було заставити комунального майна на 22 мільйони гривень. У даному випадку ми шукали варіанти, щоби уникнути цієї застави і ми таку форму знайшли – створити підприємство разом із АПП “Львівське”. Цю форму обговорили на виконкомі та сесії і всі документи були оформлені. Тому можу твердо сказати, що якоїсь крадіжки чи корупції із привласнення комунального майна не відбулося. Бо я був свідком того, як реально вкладалися кошти, як купувалося обладнання і людям виплачувалася заробітна платня за виконану роботу.

Людей, які заздрять, є дуже багато і після цього перевірок була маса, навіть зараз працює КРУ вже два тижні, а після цих заяв напевно до них приєднаються СБУ та прокуратура. Але хочу одразу зробити заяву – я з понеділка підпишу наказ про перевірку діяльності ТзОВ “Енергія”, про перевірку вкладених коштів на розвиток ТЕЦ-1 і запрошую до цієї комісії депутатів від УНП, представників Гудими, незалежних експертів, інших депутатів, щоби перевірити, як і куди пішли ці кошти, як вони працюють і як можна змінити частку на 60%. Треба все це детально перевірити і потім оприлюднити, щоби не було різночитань та чуток. Що ж стосується того, чому пан Гудима оприлюднив таку інформацію, то я маю свою думку, але зараз нічого казати з цього приводу не буду”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *